Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Sparta má nového trenéra i vedení klubu. Z Letňan chce udělat svou farmu

Hokejová Sparta představila nové vedení klubu, nový trenérský tandem a také dlouhodobou vizi rozvoje. Miloslava Hořavu doplní na pozici hlavního trenéra zkušený Pavel Gross. O vedení klubu se bude starat trojčlenné představenstvo, jehož součástí se nově stává Tomáš Divíšek, ten bude zodpovědný za sportovní rozvoj klubu. Jakub Dlouhý s hlavní odpovědností v oblasti marketingu a komunikace v představenstvu zůstává. V čele bude dosavadní člen Petr Vosmík, který vystřídá dosavadní ředitelku Barboru Snopkovou Haberovou.

„V dlouhodobějším horizontu bychom se s letňanskými Letci rádi probojovali do Chance Ligy a měli tak možnost mít novou sparťanskou farmu přímo v Praze“

Novým hlavním trenérem Sparty bude Pavel Gross. Z Miloslava Hořavy bude jeho asistentem. „S Milošem Hořavou i vedením klubu jsme toho už hodně prodiskutovali. Máme poměrně jasnou představu, jak s týmem pracovat. Jeho hlavní kostra je poskládána velmi dobře, nyní ji musíme rozumně doplnit o zkušenosti i dravé mládí,“ uvedl  nový sparťanský kouč Pavel Gross na klubovém webu.

O sportovní rozvoj klubu se bude starat nový člen vedení Sparty Tomáš Divíšek. Jedním z cílů Sparty je podle klubového webu větší propojení s letňanskými Letci, a to jak na mládežnické, tak na seniorské úrovni. „V Letňanech budujeme dlouhodobě úspěšnou akademii a především v mladších věkových kategoriích se nám daří. Naším novým cílem je co nejlépe využít potenciál obou akademií a pro Spartu i celý český hokej vychovávat co největší množství nových Hlinků, Hlaváčů a Rousků,“ vysvětlil Tomáš Divíšek.

„Úzce budeme spolupracovat i v dospělém hokeji. V dlouhodobějším horizontu bychom se s letňanskými Letci rádi probojovali do Chance Ligy a měli tak možnost mít novou sparťanskou farmu přímo v Praze,“ doplnil.

Odchází Dominik Simon nebo Gustaf Thorell

Sparta na svém webu kromě příchodů oficiálně potvrdila také odchod trojice útočníků i švédského trenéra Hansa Wallsona. Dres Pražanů již nebudou oblékat Dominik Simon, Fin Olavi Vauhkonen a Gustaf Thorell ze Švédska. Zatímco Wallsonovi i Vauhkonenonovi, kteří do Sparty přišli v průběhu sezony, skončily smlouvy, Thorell končí po roce a se Simonem klub předčasně ukončil kontrakt.

„Olavi přišel především kvůli rozšíření kádru na play off. Gustaf Thorell měl kontrakt na jednu sezonu a rozhodli jsme se spolupráci dál neprodlužovat. S Dominikem jsme se dohodli na ukončení spolupráce," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka. V případě Thorella, který se už domluvil na spolupráci s druholigovým švédským týmem BIK Karlskoga, Sparta před rokem avizovala, že podepsal dvouletou smlouvu.

Pražané zároveň oznámili podpisy smluv s šesti mladšími hráči. Ve Spartě budou pokračovat brankář Oldřich Cichoň, obránci Martin Böhm a Dominik Pavlák a útočníci Andrej Fábry, David Senčák a Jan Krupička.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta má nového trenéra i vedení klubu. Z Letňan chce udělat svou farmu  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.