Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta má nového trenéra, tým povede Dán Priske. S Midtjyllandem získal titul

Fotbalisty pražské Sparty bude nově trénovat Dán Brian Priske, bývalý reprezentant a kouč Midtjyllandu. S ním v roce 2016 vyhrál ligu a o rok později v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů vyřadil Slavii.

Brian byl jako trenér formován systémem Midtjyllandu, který má za cíl vyhrávat, rozvíjet hráče a dávat příležitost mladým talentům. To jsou stejné cíle, jaké máme i my ve Spartě. S tímto způsobem práce dokázal vyhrát titul v dánské lize a následně postoupit přes kvalifikaci do skupinové fáze Ligy mistrů," informoval na webu sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Trenérskou kariéru zahájil v roce 2011 právě v Midtjyllandu, kde působil jako asistent. Ve stejné funkci působil o pět let později v FC Kodaň. Po návratu do Midtjyllandu v roce 2019 hned ovládl nejvyšší soutěž. 

Má také zkušenosti z Evropské ligy, kam se dokázal probojovat též přes kvalifikační předkola s Antverpami. Věříme, že ve Spartě naváže na svou dosavadní trenérskou práci," sdělil někdejší záložník Dortmundu či Arsenalu.

S AaB jako hráč vyhrál v roce 1999 dánskou ligu, působil i v Genku, Portsmouthu nebo v Bruggách, s nimiž zvítězil v belgickém poháru. V letech 2003–2007 se dostal i do národního týmu a zúčastil se šampionátu EURO 2004.  „Čtvrtfinále turnaje, ve kterém Dánové nastoupili proti České republice, sledoval z lavičky náhradníků. V českém výběhu naproti tomu odehrál celé utkání Tomáš Rosický. Nyní budou oba stát na stejné straně," píše se na webu Sparty.

Ohodnoť článek

Foto AC Sparta Praha

Štítky Sport, fotbal, první, Sparta, trenér, Priske, AC Sparta Praha, Brian Priske, Liga mistrů UEFA, SK Slavia Praha, Tomáš Rosický, FC København, Evropská liga UEFA, Royal Antwerp FC, Arsenal FC, Borussia Dortmund

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta má nového trenéra, tým povede Dán Priske. S Midtjyllandem získal titul  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.