Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavia porazila Mladou Boleslav 2:0. Sparta deklasovala Bohemku

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v 18. kole první ligy nad Mladou Boleslaví 2:0 a v čele tabulky mají nadále tříbodový náskok před druhou Plzní. Vršovický obhájce titulu rozhodl utkání v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství, kdy se mezi 31. a 40. minutou trefili Alexander Bah a Nicolae Stanciu. Sparta porazila v pražském derby Bohemians 1905 vysoko 5:1. Domácí rozhodli už v úvodním dějství, kdy mezi 15. až 42. minutou třikrát skóroval Matěj Pulkrab. Ještě v prvním poločase se trefil David Pavelka a po změně stran Dávid Hancko, v nastavení snížil Roman Květ. Letenští vyhráli v lize potřetí za sebou a z třetí pozice v tabulce nadále ztrácejí pět bodů na vedoucí Slavii. "Klokani" prohráli potřetí z posledních čtyř kol a jsou dvanáctí.

Slavia porazila Boleslav

Červenobílí v nejvyšší soutěži vyhráli posedmé za sebou a pokaždé bez inkasované branky. Mladou Boleslav porazili slávisté v posledních 12 vzájemných ligových duelech. Středočeský celek, vedený bývalým trenérem Pražanů Karlem Jarolímem, dvě kola po sobě nebodoval a nevyužil šanci poskočit na šesté místo tabulky. Mladoboleslavští klesli na osmou pozici.

Slávistický trenér Trpišovský udělal tři změny v sestavě oproti čtvrteční remíze 1:1 v Berlíně s Unionem, po níž Pražané postoupili do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Za Boleslav nastoupili bývalí kapitáni červenobílých Škoda a Suchý.

Druhý jmenovaný musel být po půlhodině ošetřovaný mimo hřiště a Pražané krátkou přesilovku dokonale využili. Přímý kop Stanciua z poměrně velké dálky propadl po chybě v hostující defenzivě až k nabíhajícímu Bahovi a ten zblízka překonal Šedu. Uzdravený dánský obránce skóroval ve druhém ligovém duelu po sobě, v němž nastoupil.

Chvíli nato mohl po nedorozumění mezi mladoboleslavskými obránci a brankářem zvýšit Kuchta, lobem přes gólmana se ale neprosadil. Ve 40. minutě už favorit přidal druhou trefu. Bah vystihl špatnou rozehrávku hostů, přiťukl ve vápně Stanciuovi a ten s přehledem napálil balon pod břevno.

V 56. minutě mohl snížit Mašek, ale sám před Mandousem selhal. Pražané v druhé půli dlouho nehrozili, až v 70. minutě se dostal před Šedu Schranz, jenže na svůj čtvrteční gól z Berlína nenavázal.

V 81. minutě trefil Olayinka pouze střed branky, na druhé straně si pak Mandous poradil s pokusem střídajícího Hlavatého. Čtyři minuty před koncem pak střelu slávisty Madsena vyrazil Šeda, ale Pražany už to nemuselo mrzet. Vyhráli i devátý domácí zápas ligové sezony a v Edenu v nejvyšší soutěži bodovali už v 59 duelech po sobě.

Hlasy po utkání

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): „Náročný zápas, jak jsme předpokládali. Prvních 30 minut jsme neměli takovou rychlost a nedokázali hrát v takovém tempu a pohybu. Po delší době jsme si pomohli standardkou. Pak se náš výkon zlepšil a po úspěšném presinku jsme přidali gól. Kluci tu situaci vyřešili skvěle. Alex Bah podal skvělý výkon. Jsem nadšený, udělal nám zápas. V druhém poločasu Boleslav tím, že prohrávala, hrála nahoře ve více hráčích. Bylo to o tom, jestli oni dají kontaktní gól, nebo my z brejku rozhodneme. Ani jedno se nestalo. Co se týče technické úrovně, nebyl zápas nic moc. Zase ale bylo před oběma vápny hodně zajímavých momentů. Soupeř měl velkou motivaci, spousta hráčů i trenér tam mají slávistickou minulost. V kombinaci čtvrtečního zápasu (v Berlíně) a dnešního brzkého začátku si vítězství cením. Jsem rád, že jsme to zvládli takhle. I když výkon mohl být lepší, neměli bychom hlavně pouštět soupeře do tolika šancí."

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi)„Víceméně jsme se porazili sami. První gól jsme inkasovali po standardce. Marek Suchý byl při ní navíc mimo hru, přesto jsme mohli balon odehrát. Bohužel se to odrazilo k Bahovi, který dal gól. Druhý gól jsme inkasovali po naší ne úplně vhodné rozehrávce. Myslím, že jsme Slavii vítězství darovali. Nemůžu říct, že by do té doby měla nějaké nebezpečné situace. Do druhé půle jsme šli s tím snažit se o kontaktní gól a něco s výsledkem udělat. Měli jsme k tomu velkou šanci Lukášem Maškem, bohužel jsme z toho nic nevytěžili. Byly tam i další situace, ze kterých jsme mohli skórovat. V závěru měla Slavia nějaké brejkové situace. Myslím, že kdyby se nám podařilo dát kontaktní branku, mohli jsme se zápasem něco udělat."

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)

Branky: 31. Bah, 40. Stanciu. Rozhodčí: Hocek - Horák, Ratajová - Franěk (video). ŽK: Jurásek, Suchý (oba M. Boleslav). Diváci: 1000 (omezený počet).

Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Hromada (46. Madsen), Holeš - Schranz (75. Ekpai), Stanciu (75. Traoré), Olayinka (89. Plavšič) - Kuchta (63. Lingr). Trenér: Trpišovský.

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Preisler, Jurásek - Ladra (87. Mužík), Dancák, Smrž, Ewerton - L. Mašek (67. Hlavatý) - Škoda (55. Fila). Trenér: Jarolím.


Sparta deklasovala Bohemku

Sparta šla do souboje s městským rivalem po čtvrteční domácí výhře 2:0 nad kodaňským Bröndby v Evropské lize a postupu do úvodního kola vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Trenér Letenských Vrba zařadil v ligovém zápase do základní sestavy poprvé od 7. listopadu kapitána Dočkala.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně. Peškovu střelu zastavil brankář Le Giang, který si poté poradil s Haraslínovým pokusem, následná dorážka křídelního záložníka skončila nad. Sparťané neskórovali ani po akci slovenských reprezentantů, Hanckovu ránu po Haraslínově přihrávce zblokoval hostující kapitán Jindřišek.

Po čtvrt hodině hry se už domácí radovali. Hancko si naběhl na Wiesnerův centr na zadní tyč a předložil míč před branku na nikým nehlídaného Pulkraba. Poté pálil Wiesner nad břevno. Hosté se ocitli blízko srovnání v 31. minutě, Nový však po Köstlově centru hlavičkoval do břevna.

Závěrečná pětiminutovka první půle patřila Spartě. Nejprve Pulkrab z rychlého brejku prostřelil vyběhnutého Le Gianga a o 95 sekund později po další Hložkově přihrávce přízemní ranou dokonal první hattrick v ligové kariéře. Bývalý útočník Bohemians 1905, který skóroval ve třetím kole po sobě, rozšířil počet branek v této sezoně nejvyšší soutěže na sedm.

Za dalších zhruba 70 sekund Pavelka skákavou střelou z vápna k tyči nedal Le Giangovi šanci. Sparťanský záložník třetím gólem v probíhajícím ligovém ročníku stylově oslavil 150. start v nejvyšší soutěži.

Krátce po přestávce snížil Chramosta, kvůli ofsajdu však jeho trefa neplatila. V 53. minutě se z šestnáctky nemýlil Hancko a čtvrtou brankou v této ligové sezoně si dal dárek k pondělním 24. narozeninám. Třetí asistenci v utkání si připsal Hložek. "Klokani" mají s 42 inkasovanými góly nejhorší obranu ligy. V úvodu nastavení zmírnil debakl hostů premiérovou trefou v ročníku nejvyšší soutěže Květ.

Sparta pod Vrbou doma v lize v 18 duelech ještě neprohrála a v 17 z nich zvítězila. V této sezoně nejvyšší soutěže tam získala 28 z celkových 42 bodů. Bohemians prohráli venku v lize pošesté za sebou a v posledních dvou duelech tam obdrželi 11 branek.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 5:1 (4:0)

Branky: 15., 40. a 42. Pulkrab, 44. Pavelka, 53. Hancko - 90.+1 Květ. Rozhodčí: Orel - Hájek, Kříž - Adámková (video). ŽK: Köstl (Bohemians). Diváci: 1000 (omezený počet).

Sparta: Holec - Wiesner, Panák, Ladislav Krejčí II (59. Vitík), Hancko - Pešek (59. Ladislav Krejčí I), Pavelka (71. Souček), Dočkal, Hložek (71. Karabec), Haraslín - Pulkrab (81. Minčev). Trenér: Vrba.

Bohemians: Le Giang - Köstl, Jindřišek, Vondra - Dostál (66. Fulnek), Květ, Nový, Kovařík (46. Novák) - Hronek (46. Bartek) - Puškáč (71. Koubek), Chramosta (81. Necid). Trenér: Klusáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Bohemians, Slavia, Praha, HC Slavia Praha, AC Sparta Praha, Bohemians 1905, BK Mladá Boleslav, Dávid Hancko, Matěj Pulkrab, Nicolae Stanciu, David Pavelka, Alexander Bah, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia porazila Mladou Boleslav 2:0. Sparta deklasovala Bohemku  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.