Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nenaleťte podvodníkům s falešnými vstupenkami, varuje Slavia před derby

Pohárové derby Sparty a Slavie už je vyprodané a to nahrává podvodníkům, kteří fanoušků nabízí falešné nebo neplatné vstupenky. Vršovický klub radí, ať lidé nakupují jen z oficiálních zdrojů jako je aplikace nebo web, rozhodně ne od třetích stran.

Slavia podle svých slov situaci se vstupenkami monitoruje, často se teď na titketingové oddělení obrací lidé se žádostmi o ověření pravosti vstupenek nabízených třetí stranou. 

„Opakuje se situace z podzimu letošní sezony, kdy jsme zaznamenali extrémní počet předražených nebo falešných lístků a to zejména na ligové zápasy se Spartou a Plzní a pohárové duely proti AS Řím a Servette FC,“ uvedla Slavia na svém webu.

I kdyby byla vstupenka pravá, podvodník ji může prodat několika lidem na jednou a pak na ni turniketem projde jen ten první. 

„Například před zápasem proti AS Řím zjistily desítky fanoušků, že se staly obětí podvodníků, ještě před samotným zápasem, když poslaly peníze za lístek na účet a dotyčný prodejce už nereagoval. Další desítky fanoušků neprošly přes turnikety, když měly buď vstupenky s falešným QR kódem anebo duplicitní lístky. U jednoho konkrétního falešného lístku jsme zaznamenali přes deset podvedených fanoušků,“ píše se na webu.

Slavia a Sparta na sebe narazí už ve čtvrtfinále poháru. Derby určil los

Sparta a Slavia na sebe narazí ve čtvrtfinále domácího poháru MOL Cup. Určil to dnešní los. Slávisté přivítají v souboji o nejlepší čtyřku domácího poháru odvěkého rivala z Letné v domácím prostředí Edenu. Úředním termínem čtvrtfinálového klání...

Jeden z držitelů permanentky například svůj lístek dražil v aukci a dostal se na mnohonásobně vyšší cenu než byla pořizovací. Slavia mu permanentku zablokovala a na příští rok si ji už také nepořídí.

Došlo i ke zneužití QR kódu, kdy majitel ho majitel veřejně sdílel i s číslem permanentnky. Při podezření, že se něco takového stalo, může ji držitel nechat zablokovat a dostane duplikát.

Slavia proto radí nakupovat jen přes Ticketportal nebo aplikaci Slavia. Server Viagogo nebo cizí lidí mohou totiž nabízet právě tyto falešné nebo několikrát prodané lístky.

„V každém případě však platí, že pokud jste byli při nákupu vstupenky podvedeni a vaše vstupenka se ukáže být neplatná, měli byste se obrátit na nejbližší policejní služebnu s oznámením o podezření na spáchání trestného činu. V této souvislosti lze jen doporučit, abyste pro potřeby šetření zachovali elektronickou komunikaci s osobou, od které jste vstupenky zakoupili,“ uzavřela Slavia.

Ohodnoť článek

Foto Eva Hradilová

Štítky Slavia, Sparta, derby, pohár, vstupenky, podvodníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenaleťte podvodníkům s falešnými vstupenkami, varuje Slavia před derby  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.