Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slavia a Sparta na sebe narazí už ve čtvrtfinále poháru. Derby určil los

Sparta a Slavia na sebe narazí ve čtvrtfinále domácího poháru MOL Cup. Určil to dnešní los. Slávisté přivítají v souboji o nejlepší čtyřku domácího poháru odvěkého rivala z Letné v domácím prostředí Edenu. Úředním termínem čtvrtfinálového klání je středa 28. února 2024. Přesně termíny a časy oznámí vedení soutěže co nejdříve i s ohledem na televizní utkání, uvedla FAČR.

Do semifinále postoupí jeden druholigový klub

Aktuální ročník MOL Cupu zná program čtvrtfinále. V sídle FAČR ho v pátek 8. prosince ráno rozlosovali nejlepší střelec v historii české reprezentace a vítěz domácího poháru z roku 1996 Jan Koller a Martin Pavlíček, manažer komunikace MOL.

Los určil dvojice, které proti sobě nastoupí v boji o nejlepší čtyřku poháru. Viktoria Plzeň nastoupí v Jablonci a Zlín na domácí půdě přivítá Liberec. O postup do semifinále bojují hned dva druholigové kluby, tedy zástupci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, a to Opava a Dukla.

Slavie opanovala finále poháru a bere vítězství na hřišti i v hledišti

Dnešní 306. derby mezi pražskými S dopadlo lépe pro Slavii. Slavia Praha porazila Spartu na jejím hřišti 2:0 a stala se tak vítězem domácího poháru MOL Cupu pro letošní sezónu, což jí zajistilo 1,5 milionu korun a účast ve 3. předkole kvalifikace...

V Edenu půjde o reprízu finálového derby

Pražské fanoušky však bude zajímat pikantní derby mezi Slavií a Spartou. Zatímco v minulém ročníku na sebe tyto kluby narazily až ve finále před vyprodaným letenským stánkem, tentokrát je los postavil proti sobě už ve čtvrtfinále a hrát se bude v Edenu. Půjde tak o reprízu posledního finále, které sešívaní na Letné vyhráli 2:0.

Slavia zatím v MOL Cupu vyřadila prvoligového nováčka z Kroměříže, kde vyhrála 2:0 a ve středu stejným výsledkem skončilo dramatické prodlužované klání v Hradci Králové. Sparta porazila na cestě do čtvrtfinále 1:0 Líšeň 1:0 a 2:1 Bohemians.

Úředním termínem čtvrtfinálového klání je středa 28. února 2024. Přesně termíny a časy oznámí vedení soutěže co nejdříve i s ohledem na televizní utkání.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha, Martin Malý, Jan Malý

Štítky sport, fotbal, Slavia, Sparta, derby, pohár, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia a Sparta na sebe narazí už ve čtvrtfinále poháru. Derby určil los  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.