Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Slavie vstoupila do domácího poháru výhrou 2:0 v Kroměříži, Sparta zvítězila 1:0 v Líšni. Oba týmy byly bez kapitánů

, aktualizováno 27. září 2023, 20:54

Obhájce trofeje Slavia vstoupila do pohárové sezony vítězstvím 2:0 na půdě Kroměříže, finalista minulého ročníku Sparta po nedělní remíze 1:1 v derby v Edenu vyhrála 1:0 na stadionu dalšího druholigového celku Líšně.

Pražské velkokluby se musely obejít bez svých kapitánů Jana Bořila a Ladislava Krejčího, kteří v úterý dostali disciplinární tresty za vzájemnou potyčku v závěru nedělního derby. Vyhecovaný zápas plný střetů a nesportovního chování skončil remízou 1:1.

Účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů Sparta, Slavia, Plzeň a Bohemians 1905 a Liberec, který v minulé sezoně vyhrál v lize nadstavbovou skupinu o umístění, vstoupili do letošního MOL Cupu až ve 3. kole. Jeho los se musel opakovat kvůli tomu, že se druholigová Zbrojovka chybně ocitla mezi nenasazenými týmy.

Slavia po remíze 1:1 v nedělním ligovém derby se Spartou kompletně prostřídala základní sestavu a nasadila řadu náhradníků. Skóre otevřel v 35. minutě z úhlu Jurásek a pojistku přidal v 56. minutě po individuální akci Chytil. Zápas byl speciální tím, že nováček druhé ligy má ve svém názvu Hanáckou Slavii a navíc používá červenobílé logo s hvězdou a sešívané dresy.

Utkání sledovaly více než čtyři tisícovky diváků. „Jsme rádi, že se utkání povedlo výsledkově a z větší části i herně. Hrálo se v krásné atmosféře a navíc před návštěvou, za níž by se nemusely stydět ani ligové týmy. Těší mě, že domácí chtěli hrát, i jejich výkon přispěl k úrovni utkání," citoval slávistický web asistenta trenéra Jaroslava Köstla.

Také Sparta po derby a před víkendovým šlágrem s Plzní kompletně obměnila základní sestavu. Brněnská Líšeň byla dlouho vyrovnaným soupeřem a měla blízko k vedení, když Polášek před přestávkou trefil břevno. Tři minuty po změně stran rozhodl ranou pod horní tyč Ševčík, jenž si připsal první gól ve sparťanském dresu.

„Byl to typický pohárový zápas. Přiznám se, že výkon nebyl takový, jaký jsme si představovali. Na druhou stranu nakonec odjíždíme s postupem, což je byl ten hlavní cíl," citoval klubový web dánského trenéra Sparty Briana Priskeho.

„Jsem rád, že mi to tam padlo hned v prvním zápase v základu a ještě k tomu v Brně," uvedl Ševčík, který zamířil do Sparty ze Zbrojovky.

Líšeň - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 48. Ševčík. Rozhodčí: Petřík.

Sestava Sparty: Vorel - Vitík (79. Horák), Gomez, Vydra - Mejdr (46. Ryneš), Vydra, Pavelka (90.+1 Sörensen), Pešek - Karabec, Ševčík (63. Schánělec) - Sejk (79. Olatunji). Trenér: Priske.

Kroměříž - Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 35. Jurásek, 56. Chytil. Rozhodčí: Rouček.

Sestava Slavie: Kolář - Tomič (89. Douděra), Vlček, Kačaraba, Dumitrescu - Masopust (89. Schranz), Tecl (81. Tijani), Wallem - Jurásek (89. Koffi), Ogungbayi - Chytil (59. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, pohár, MOL Cup, výhra, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, 3.kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavie vstoupila do domácího poháru výhrou 2:0 v Kroměříži, Sparta zvítězila 1:0 v Líšni. Oba týmy byly bez kapitánů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.