Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Admira chce po sporné penaltě opakovat zápas s Českými Budějovicemi. Fortuna chystá trestní oznámení

, aktualizováno 23. srpna 2023, 15:32

Fotbalový klub Admira Praha navrhl znovu sehrát domácí třetiligový zápas s rezervou Českých Budějovic (2:1), který poznamenala kontroverzní penalta nařízená hlavním rozhodčím Michalem Patákem. Pražský celek nabídl anulování výsledku a nový termín 30. srpna od pěti odpoledne. Jihočeši v návrhem souhlasí.

Vzhledem ke známým okolnostem utkání FK Admira Praha - České Budějovice B a v zájmu regulérnosti soutěže navrhuje FK Admira Praha anulování výsledku a sehrání nového utkání. Samozřejmě po dohodě s SK Dynamo České Budějovice a řídícím orgánem soutěže," stojí v prohlášení FK Admira Praha.

SK Dynamo České Budějovice souhlasí s návrhem Admiry Praha, uvedl klub na svém webu. „Dynamo v zájmu regulérnosti soutěže a v zájmu klubu souhlasí s návrhem na anulování výsledku a sehrání nového utkání a v celé záležitosti se podrobí rozhodnutí orgánů Fotbalové asociace České republiky,“ uvedli Jihočeši v tiskové zprávě.

Kontroverzní situace nastala na konci první půle nedělního utkání skupiny A České fotbalové ligy. Českobudějovický Jakub Pařízek očividně čistě obral o míč domácího záložníka Filipa Kouteckého, k překvapení všech aktérů ale Paták odpískal pokutový kop. Z něho v 10. minutě nastavení Miroslav Horák zvýšil na 2:0. Avizovány přitom byly jen tři nastavené minuty a sudí navíc do zápisu nesprávně uvedl, že gól padl v páté minutě nastavení.

Komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy, pod kterou amatérské soutěže spadají, to považuje za pokus o podvod a v úterý vyřadila Patáka z listiny. Zároveň na něj podala podnět k disciplinární komisi Řídící komise pro Čechy. Bývalý prvoligový sudí ihned zareagoval žádostí o zrušení členství ve FAČR a na fotbalové půdě tudíž nyní nemůže být potrestán.

„Na zrušení členství má každý člen ze zákona i ze stanov FAČR vyplývající nárok, a tak došlo dnes ke zrušení členství Patáka ve FAČR. Tato skutečnost má dopad do již zahájeného disciplinárního řízení, disciplinární komise ŘKČ musí dané řízení v souladu s disciplinárním řádem přerušit," uvedl v nahrávce pro média Petr Šedivý z mediálního oddělení FAČR.

VIDEO: Zm*dství, zlobí se šéf krajského fotbalu po nařízené penaltě ve třetí lize

Bez bodu zůstává po třech kolech rezerva Dynama, která o víkendu prohrála na hřišti pražské Admiry. Vítěznou branku si domácí připsali po penaltě, kterou nařídil rozhodčí v nastavení 1. poločasu. Ostře na ni reagoval krajský předseda Tomáš...

Záběry sporného momentu se objevily na sociálních sítích a následně zareagovala i Fotbalová asociace ČR. V úterní tiskové zprávě uvedla, že chystá trestní oznámení na neznámého pachatele, její předseda Petr Fousek podá podnět k etické komisi a případem se také bude zabývat na nejbližším zasedání výkonný výbor.

Sázková kancelář Fortuna, která je hlavním partnerem nejvyšší soutěže, FAČR sdělila, že zaznamenala nezvyklé množství podezřelých sázek na utkání. Společnost bude informovat ministerstvo financí a chystá trestní oznámení.

Sedmačtyřicetiletý Paták během 13 sezon v první lize odpískal jako hlavní rozhodčí 185 zápasů a na mistrovství Evropy 2016 ve Francii působil jako brankový sudí. V červenci téhož roku ho komise rozhodčích pod vedením Poláka Michala Listkiewicze kvůli několika kontroverzním rozhodnutím vyřadila z listiny pro profesionální soutěže. Poté nastoupil do Příbrami jako sportovní ředitel.

ANKETA: Jste pro, aby se kvůli kontroverznímu nařízení penalty opakoval zápas mezi Admirou Praha a Českými Budějovicemi B?

Celkem hlasovalo72 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Youtube Milan Novák

Štítky fotbal, Admira Praha, České Budějovice B, sázková kancelář, rozhodčí, penalta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Admira chce po sporné penaltě opakovat zápas s Českými Budějovicemi. Fortuna chystá trestní oznámení  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.