Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Slavia vyhrála nad Zlínem 2:1 a se Spartou zůstávají jedinými týmy bez ztráty bodu

Fotbalisté Slavie ve třetím kole první ligy porazili Zlín 2:1 a spolu s obhájcem titulu Spartou zůstávají jedinými dvěma týmy v soutěži bez ztráty bodu. Pražané před více než 17 tisícovkami diváků v Edenu v úvodním dějství třikrát trefili brankovou konstrukci a prosadili se až na začátku druhé půle, kdy skórovali Ondřej Lingr a Mick van Buren. V 84. minutě snížili hosté po vlastní brance Tomáše Vlčka.

Slávisté v nejvyšší soutěži porazili Zlín podeváté za sebou a bodovali v posledních 20 domácích ligových zápasech. V tabulce jim patří druhé místo za Spartou. Vršovičtí se vítězně naladili na čtvrteční úvodní utkání 3. předkola Evropské ligy s Dniprem. „Ševci“ po minulé domácí prohře 0:1 se Spartou podlehli o gól i dalšímu aspirantovi na titul a spolu s Českými Budějovicemi zůstávají v sezoně bez bodu.

Trenér Slavie Trpišovský před čtvrtečním vstupem do kvalifikace Evropské ligy nešetřil hráče a nasadil prakticky nejsilnější možnou sestavu. Pražané od úvodu naprosto dominovali, ale z drtivé převahy a nejméně šesti vyložených šancí se v první půli neprosadili.

Hned ve třetí minutě hlavičkoval Schranz a za již překonaným gólmanem Dostálem zakročil jeden z obránců. Na opačné straně po brejku vypálil kousek vedle Žák a od té doby už hosté v první půli nezahrozili. Červenobílí stupňovali tlak, Zlínští však odolávali.

Ve 20. minutě Provod tvrdou ranou zpoza vápna napálil tyč, brankovou konstrukci trefil i Zafeiris, který po půlhodině orazítkoval spojnici. Za další tři minuty ve velké šanci Vlček ve skluzu minul, následně Van Burenovu dost možná gólovou střelu v poslední chvíli zpomalil obránce.

„Ševci“ drželi míč jen 20 procent času, ale štěstí se jich drželo i nadále. Ve 42. minutě sám před Dostálem ztroskotal Van Buren a zlínský gólman si poradil i s hlavičkou Lingra po rohovém kopu už v nastavení první půle. Potřetí hosty zachránila branková konstrukce z následného kopu po Van Burenově hlavičce.

Minutu po přestávce už domácí udeřili. Zafeirisův centr z pravé strany v akrobatické pozici sklepl Jurečka na Lingra a ten prostřelil Dostála. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál, který má od klubu svolení odejít, skóroval poprvé v ligové sezoně.

V 52. minutě v další obrovské šanci Jurečku vychytal Dostál a neprosadil se ani dorážející Lingr. Po hodině hry už slávisté přidali pojistku. Provod z levé strany poslal přízemní centr do vápna a Van Buren zblízka umístil balon do sítě. Nizozemský útočník si připsal druhý gól v ligovém ročníku.

Zlínští byli prakticky neškodní, přesto mohli snížit. Čelůstka po odvráceném rohu vrátil centr do vápna a míč k překvapení domácího brankáře Koláře skončil na tyči. Jinak ale dál hrozili jen Pražané. V 68. minutě Chytila vychytal Dostál a poté si hostující gólman poradil i se střelou dalšího střídajícího hráče Tomiče.

V 84. minutě hosté nečekaně snížili. Po spolupráci střídajících hráčů našel Vukadinovič z pravé strany jemným centrem nabíhajícího Černína a jeho hlavičku srazil mimo Kolářův dosah Vlček. Zlínský zadák se první branky v lize nedočkal, rozhodčí Orel označil gól za vlastní.

Domácím pak ještě trochu zatrnulo, když Dramé v nastavení zamířil do boční sítě, na opačné straně proti Chytilovi znovu zasáhl Dostál.

Slavia Praha - FC Zlín 2:1 (0:0)

Branky: 47. Lingr, 60. Van Buren - 84. vlastní T. Vlček. Rozhodčí: Orel - M. Vlček, Kříž - Zelinka (video). ŽK: Oscar - Cedidla, Janetzký. Diváci: 17.581.

Slavia: O. Kolář - T. Vlček, Ogbu, Holeš - Schranz (73. Tomič), Oscar (65. Ševčík), Zafeiris, Provod - Lingr (65. Jurásek), Jurečka (82. Tijani) - Van Buren (65. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Zlín: Dostál - Cedidla (57. Ndiaye), Simerský, Didiba, Čelůstka - Janetzký - Reiter, Slončík (57. J. Kolář), Tkáč (80. Černín), Fantiš (57. Dramé) - Žák (57. Vukadinovič). Trenér: Vrba.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, Slavia, sport, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia vyhrála nad Zlínem 2:1 a se Spartou zůstávají jedinými týmy bez ztráty bodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.