Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Tijani míří z Baníku do Slavie. Se sešívanými už trénuje na soustředění

Nigerijský útočník Muhamed Tijani z Baníku Ostrava dostal od klubu svolení připravovat se s pražskou Slavií. Autor jedenácti branek uplynulého ročníku první fotbalové ligy odletěl za sešívanými na soustředění do rakouského Aigenu v neděli odpoledne. Slavia a Baník podle informací pražského klubu příchod Tijaniho do Edenu finalizují.

Muhamed Tijani s fotbalem začínal v nigerijském klubu 36 Lion, v akademii, kde působili i další slávisté Peter Olayinka, Yira Sor a Moses Usor. Tijani prošel mládežnickými reprezentačními výběry Nigérie a společně s Igohem Ogbuem si v roce 2019 zahrál na mistrovství světa do dvaceti let.

V uplynulé sezoně 2022/23 nastoupil 191 centimetrů vysoký útočník do 32 zápasů a vstřelil hned jedenáct gólů, z nichž osm v závěrečné fázi ročníku, kdy Baník bojoval o to, aby neměl barážové starosti.

Jednání mezi Slavií a Baníkem pokračují, a to kvůli přesunu brazilského záložníka Ewertona z Edenu do Ostravy. Brazilský záložník má od Slavie povolení začít trénovat s Baníkem, kde by měl v nadcházející sezoně působit. Také on už v budoucím působišti trénuje.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Tijani, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tijani míří z Baníku do Slavie. Se sešívanými už trénuje na soustředění  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.