Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta vyhrála v Ostravě přesvědčivě 3:0 a poskočila do čela ligy

Fotbalisté pražské Sparty ve 23. kole první ligy zvítězili v Ostravě 3:0 a posunuli se do čela neúplné tabulky. Tu vedou o bod před městským rivalem Slavií, která má k dobru večerní šlágr s mistrovskou Plzní. Dvě branky ve Vítkovicích vstřelil Tomáš Čvančara, jednou se trefil Jan Kuchta.

Letenští v nejvyšší soutěži vyhráli pošesté za sebou. Trápící se Baník naopak prohrál ve čtvrtém z posledních pěti kol a je na 12. místě. Ostravští v lize neporazili Spartu potřinácté za sebou.

Baník začal v dobových dresech z roku 1923 aktivně a v úvodní desetiminutovce zatlačil soupeře do defenzivy. Vyloženou šanci si však Ostravané nevytvořili.

Hostům v první půli prakticky jen stačilo čekat na chybu soupeře. Převahu domácích utnul v 17. minutě fatálním kiksem před vlastní šestnáctkou Kaloč, který si nechal sebrat míč, Čvančara ideálně předložil balon Kuchtovi, který snadno skóroval z malého vápna do prázdné branky. V ligové sezoně vstřelil devátý gól.

Takřka vzápětí byl pozdě v souboji na půlící čáře domácí stoper Bitri, Haraslín narýsoval přesnou kolmici mezi obránce do běhu pro Čvančaru a ten přehodil Laštůvku.

Baník ke konci poločasu a poté, co se otřepal ze dvou slepených branek, restartoval svou aktivitu. Šín po Klímově akci zpoza vápna těsně minul bránu a v závěru se hosté ocitli pod velkým tlakem Ostravy, která ale po několika závarech míč do letenské brány dotlačit nedokázala.

Rychle po přestávce přišel definitivní direkt Pražanů. Po Laštůvkově výkopu hostům stačily dva doteky s balonem, aby Kuchtovu přihrávku z malého vápna pohodlně uklidil do sítě Čvančara. Sparťanský útočník si v ligovém ročníku polepšil na 12 gólů.

Ostravská defenziva hořela, hlavně při brejcích Sparty nebyla s to zachytávat náběhy ofenzivních hráčů hostů. Laštůvka zmařil příležitosti Haraslína a Kuchty, po dalším sólu Čvančara napálil břevno.

V 68. minutě mohl ztrátu snížit Klíma, ale zblízka Kováře neprostřelil. Závěr zápasu už se spíše dohrával. Sparta kontrolovala náskok a domácí se do dalších možnosti nepropracovali. V nastavení však náhle mohl přidat čtvrtý gól Laci, jenže zblízka trefil břevno. Baník tak na jaře doma prohrál i třetí ligový zápas.

Baník Ostrava - Sparta Praha 0:3 (0:2)

Branky: 20. a 51. Čvančara, 17. Kuchta. Rozhodčí: Orel - Paták, Antoníček - Hocek (video). ŽK: Sanneh, Klíma, Bitri, Tijani - Čvančara, Sadílek, Minčev. Diváci: 13 099.

Ostrava: Laštůvka - Sanneh (65. Juroška), Bitri (65. Boula), Pojezný, Fleišman - Cadu, Klíma (83. P. Jaroň), Kaloč, Šín (65. Kuzmanovič), Plavšič - Almási (65. Tijani). Trenér: Hapal.

Sparta: Kovář - Vitík, Ladislav Krejčí II, Sörensen - Mejdr (46. Wiesner), Sadílek (72. Laci), Kairinen, Zelený - Čvančara (63. Minčev), Kuchta (72. Daněk), Haraslín (80. Jankto). Trenér: Priske.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Baník Ostrava - www.fcb.cz

Štítky fotbal, AC Sparta Praha, Baník Ostrava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála v Ostravě přesvědčivě 3:0 a poskočila do čela ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.