Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Slavia doma porazila Slovácko a zůstává na prvním místě ligové tabulky

Fotbalisté pražské Slavie přivítali na svém stadionu v utkání 21. kola Fortuna ligy 1. FC Slovácko, které bylo před utkáním na čtvrtém místě tabulky s 32 body. Po dnešním utkání platí, že Slavia si drží vedoucí pozici. Sešívaní porazili Slovácko 2:0, mají 50 bodů a dvoubodový náskok na druhou Plzeň. Do Edenu si našlo cestu přes 15 tisíc fanoušků.

V prvním poločase Slavia přestřílela Slovácko 9:2, z toho se dokázala jednou prosadit. Ve 12. minutě padl gól z úplně první střely mezi tyče. Christos Zafeiris nacentroval míč od rohového praporku na úplně volného Petera Olayinku, který hlavičkoval za záda gólmana hostí Filipa Nguyena a domácí tak šli do vedení 1:0.

Ve 21. minutě Jurásek z téměř nulového úhlu nastřelil míč na první tyč a po nejistém zákroku Nguyena se opět kopal roh, ale ten ke gólu nevedl. Krátce před koncem první půlky se míč po několika soubojích v blízkosti velkého vápna dostala k Havlíkovi, který levačkou protáhl Koláře. Ani z následného rohu však Slovácko neskórovalo, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 pro domácí.

Začátkem druhého poločasu se na hřiště dostali Mick Van Buren a Ondřej Lingr, kteří nahradili Stanislava Tecla a Petra Hronka. V 73. minutě zápasu se podruhé prosadil Peter Olayinka, a to opět po rohovém kopu. Centr se dostal na druhou stranu vápna, kde si jej našel Holeš, jehož střelu levačkou na zadní tyč do sítě usměrnil Peter Olayinka.

Třetí gól Olayinka nepřidal, protože ho v 82. minutě na hřišti nahradil Václav Jurečka. Další góly nepadly a Slavie doma zvítězila 2:0. Olayinkův výkon po utkání zhodnotil na pozápasové tiskové konferenci Tomáš Holeš. „Je schopný celý tým strhnout svým poctivým běžeckým výkonem. Jsem rád, že ho máme a i přesto, že je na odchodu, dává Slavii pořád sto procent,“ řekl Holeš.

Ohlasy trenérů po utkání:

Josef Mucha (1. FC Slovácko): „Těžko se mi to hodnotí, prtože jsme si představovali jiný průběh zápasu, ale rozhodla naše malá produktivita. Když bych to měl rozdělit na ofenzivu a defenzivu, tak v defenzivě jsme to jakž takž zvládali, ale v ofenzivě jsme byli bezzubí, měli jsme vlastně jednu šanci po standardce. Byli jsme málo agresivní, mohli jsme předvést víc směrem dopředu, nepodrželi jsme nahoře balón a neměli jsme žádnou kombinační akci směrem dopředu.“

Jindřich Trpišovský (SK Slavia Praha): „Věděli jsme, jak náročný zápas nás čeká, že soupeř hraje dobře, nedostává goly a měli jsme velký respekt ze zápasu, proto jsme rádi, že jsme to zvládli za tři body. Výkon byl týmový a zodpovědný, oproti minulému zápasu jsme byli silní ve středu hřiště, kde jsme vyhrávali souboje. Směrem nahoru proti tomuto soupeři není jednoduché si vytvořit šanci. Mluvím vždycky o tom, že Slovácko je zodpovědné, kompaktní a nedělá taktické chyby. Byl to vítězný zápas se soupeřem, který nedá nikdy nic zadarmo. Jsme rádi za tu kulisu a za tu podporu. Dneska od nás musel být výkon kvalitní po všech stránkách, abychom ho zvládli za tři body.“

SK Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:0

Branky: 12. a 73. Olayinka. Rozhodčí: Szikszay - Hájek, Kříž - Petřík (video). ŽK: Kalabiška, Brandner (oba Slovácko). Diváci: 15 619.

Slavia: Kolář - Douděra, Ogbu, Ousou, D. Jurásek - Holeš, Zafeiris - Schranz (71. Oscar), Hronek (57. Lingr), Olayinka (82. Jurečka) - Tecl (57. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška (84. Kudela) - Daníček - Petržela (57. Brandner), Trávník (57. Šašinka), Havlík, Doski (84. Juroška) - Vecheta (68. Sinjavskij). Trenér: Mucha.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Slovácko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Slavia doma porazila Slovácko a zůstává na prvním místě ligové tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.