Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta slíbila úhradu poničené šatny hned po utkání. Nikdo s námi nemluvil, zní z Plzně

V pondělí jsme naše čtenáře informovali o chování hráčů pražské Sparty, kteří po výhře na stadionu Plzně poničili vybavení šatny. Právě plzeňský klub po zápase zveřejnil fotky poničené kabiny hostí. Mluvčí pražské Sparty Ondřej Kasík naší redakci sdělil, že nezná důvody, které zástupce Viktorie Plzeň vedly ke zveřejnění fotek. Situaci mezi sebou totiž podle Kasíka řešili zástupci obou klubů hned po utkání a Sparta slíbila, že škodu uhradí. To však podle mluvčího Viktorie Plzeň není pravda.

Místo o výsledku utkání se mluví o zničeném vybavení stadionu

Ze sobotního utkání na stadionu plzeňské Viktorie si Sparta odvezla tři body za výhru 1:0, ale dobré jméno si na západě Čech neudělala. Víc než o výsledku zápasu, který ukončil plzeňskou neporazitelnost, se mluví o škodách, které na stadionu způsobili fanoušci, ale i hráči Sparty. Na jejich chování si postěžovalo vedení západočeského klubu na svých webových stránkách.

Podle Viktorie došlo k poškození majetku v sektoru hostujících fanoušků, kteří úmyslně zapalovali sedačky a s ohněm si pohrávali i uvnitř stadionu, zejména na toaletách. Plameny uhasili přítomní hasiči. „Poškozeny byly i útroby stadionu, kde došlo k odtrhání radiátorů, umyvadel a dalšího sanitárního zařízení v prostorách toalet. V tuto chvíli probíhá vyhodnocování kamerových záběrů a sčítání škod, které bude klub následně vymáhat,“ popisuje FC Viktorie.

Největší překvapení čekalo na Plzeňany v šatnách hostů. „Zaznamenali jsme poničenou omítku, rozbité okno a vytrhané stropní podhledy. Rozumíme tomu, že hosté slavili výhru, nicméně tyto skutečnosti jsou za hranou a rozhodně by se neměly stávat. Během aktuální sezony jsme odehráli řadu velkých i vyhrocených zápasů, nicméně poškození zařízení šatny jsme zaznamenali vůbec poprvé, dle našeho názoru se toto nesmí stávat a do fotbalu to nepatří,“ uvedl klub.

Hráči Sparty po vyhraném utkání v Plzni zdemolovali šatny, fanoušci zapalovali sedačky i útroby stadionu

Zápasy pražských celků na plzeňském stadionu se v poslední době nesou v duchu řádění vandalů ze strany hostujícího klubu. Většinou jsou na vině fanoušci, za které musela například Slavie letos zaplatit pokutu čtvrt milionu korun. Tentokrát ale...

„Když následně přijde veřejná komunikace ze strany Plzně, hodnotit to nechci, je to rozhodnutí toho druhého klubu“

K incidentu se už vyjádřila i Sparta. „Neznám přesné důvody, které vedly Plzeň ke zveřejnění fotek. Situaci za nás zástupci klubu řešili ihned v sobotu večer po utkání se zástupci Plzně. Upozornili jsme na to, že došlo ke škodě v kabině hostí s tím, že vyčíslenou škodu jsme připraveni uhradit,“ uvedl pro redakci Drbny mluvčí AC Sparta Praha Ondřej Kasík.

„Když následně přijde veřejná komunikace ze strany Plzně, hodnotit to nechci, je to rozhodnutí toho druhého klubu,“ doplnil.

To však vyvrací tvrzení mluvčího Viktorie Plzeň Václava Hanzlíka. „Nemám potřebu věc dále rozvádět a komentovat, ale odmítáme tvrzení, že by nám kdokoli po zápase cokoli sděloval,“ napsal naší redakci Václav Hanzlík.

Tohle není žádnej vym*danej Clash of the Stars, říká Fenin po vstupu do světa MMA

Martin Fenin je pětatřicetiletý bývalý český profesionální fotbalista a reprezentační útočník. Na klubové úrovni na sebe upozornil především v dresu bundesligového Frankfurtu, kde odehrál devadesát zápasů a vstřelil čtrnáct gólů. U české...

„Na úhradě škody se budou podílet ti, kteří ji způsobili“

Podle Ondřeje Kasíka je právě fotbalová kabina místem, kde se často víří emoce. „Místo, kde byste hledali emoce, je sportovní kabina. Je jasné, že k emocím dochází nejen ve fotbalovém, ale obecně ve sportovním prostředí například při těžké porážce nebo při kritických situacích jako je vyloučení nebo naopak nevyloučení hráče,“ řekl naší redakci mluvčí Sparty a dodal, že k drobnějším škodám podobného ražení podle něj čas od času dochází a není to podle něj věc čistě fotbalová.

Kasík zároveň uvedl, že AC Sparta Praha je připravena vyčíslenou škodu zaplatit. „Na úhradě škody se budou podílet ti, kteří ji způsobili,“ vysvětlil.

Ke zničeným částem stadionu se vyjádřili i fanoušci Sparty. „Někdo zas demoluje protihráče,“ uvedl další diskutující v narážce na zákrok plzeňského útočníka Tomáš Chorého, který dal hlavičku pražskému hráči a posléze se omlouval, že ho zaslepil reflektor a místo míče trefil soupeře.

Jiný kraj, jiný mrav

I mezi našimi fotbalovými týmy ale můžeme najít pořádkumilovné zástupce. Například Slezský FC Opava přišel s projektem #procistyfotbal. Po každém venkovním odehraném utkání po sobě hráči uklidí. Odpad vytřídí a ke stejné myšlence vedou i své fanoušky.

S ohleduplnými kluby má zkušenost i sama Sparta. Když letos u sebe přivítala norský klub Viking Stavanger neviděli diváci ani jeden gól. V úžasu ale zůstal každý, kdo se podíval do sektoru hostujícího celku. Fanoušci totiž kromě vlajek na podporu svého klubu přivezli i pytle na odpadky a vzorně po sobě všechno uklidili.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, šatna, poničení, vybavení, Sparta, Plzeň, Praha, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, emoce, Česko, Viking FK, SFC Opava, Tomáš Chorý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta slíbila úhradu poničené šatny hned po utkání. Nikdo s námi nemluvil, zní z Plzně  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.