Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sparta vzdá po patnácté hold, O2 arena se dvakrát zaplní

Už patnáct let hokejová Sparta vyznamenává za své poslání hasiče, vojáky, policisty a záchranáře. Za tu dobu dokázala pro dobročinné složky Integrovaného záchranného systému a Armády ČR vybrat téměř sedm milionů korun. Cílem letošního ročníku, určeného především záchranářům a operátorům tísňové linky je vybrat co nejvyšší částku pro dobročinné nadace, ale zejména připomenout základy první pomoci. A to před více než 15 tisíci fanoušky v O2 areně a dalšími stovky tisíc diváků u televizních obrazovek a na sociálních sítích.

Projektu Sparta vzdává hold budou letos opět věnovány dva zápasy, v neděli 28. ledna od 16:00 proti týmu HC Oceláři Třinec a ve středu 31. ledna od 18:30 hodin proti Bílým Tygrům z Liberce. První zápas je již téměř vyprodaný, na druhý se unikátním ceremoniálem zbývají poslední stovky vstupenek.

„Záchranná služba, tísňová linka, dobrý den.“ Tuto větu budou mít sparťanští hokejisté vyobrazenou na speciálních dresech pro letošní ročník největšího charitativního projektu českého hokeje. Sparta jej totiž věnuje záchranářům a operátorům tísňové linky, kteří stojí na úplném začátku řetězce boje o lidské přežití. Právě jejich hlas a zkušenosti pomáhají lidem v nouzi v prvních minutách. Dobročinná dražba zápasových dresů bude jednou z důležitých součástí vybrané částky. Fanoušci se ale mohou stát součástí projektu také nákupem speciálních zážitků a artefaktů na webu Donio.cz.

„Základní myšlenkou letošního ročníku je upozornit na důležitost úplně prvního kontaktu s člověkem, který je v ohrožení života. Musí jít o kooperaci telefonního operátora na jedné straně s člověkem, jenž se rozhodl nebýt lhostejný a pomáhat až do chvíle, než dorazí profesionálové ze záchranné služby. Dali jsme si za cíl nejen vybrat co největší částku na potřebné nadace, ale reálně přispět k záchraně lidských životů,“ říká šéf marketingového oddělení Sparty David Dinda. „V ideálním případě si tak více než 15 tisíc hokejových fanoušků připomene základy první pomoci,“ dodává.

Výjimečným středečním ceremoniálem před zápasem s libereckými Bílými Tygry provede fanoušky v pražské O2 areně herec Pavel Nečas, který je tváří sparťanského projektu už čtvrtou sezonu. V obou utkáních se hokejoví fanoušci mohou těšit na zajímavý doprovodný program včetně oblíbené výstavy speciálních vozů Integrovaného záchranného systému a Armády ČR před O2 arenou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky HC Sparta Praha, hokej, extraliga, vojáci, záchranáři, hasiči, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vzdá po patnácté hold, O2 arena se dvakrát zaplní  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.