Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sportovní kluby v rámci uctění obětí masové vraždy odkládají svá utkání

Tragická událost, při které masový vrah na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy připravil o život čtrnáct lidí a zabil i sám sebe, otřásla i sportovním prostředím. Kluby napříč sporty vyjadřují podporu pozůstalým obětí a v rámci uctění jejich památky se odkládají sportovní události.

„Naše myšlenky jsou s vámi,“ vzkazují pozůstalým fotbalové kluby

Jako první odložila utkání Ligy mistryň v Edenu fotbalová Slavia, která hned odpoledne požádala UEFA, aby nehrála zápas proti St. Pöltenu. „Naše myšlenky jsou s vámi i vašimi blízkými,“ napsali slávisté na sociálních sítích a označili útok na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze za nelidský.

Nadační fond Slavie věnuje milion korun na pomoc zasaženým tragédií. Klub zároveň vyzval veřejnost, aby se zapojila do této sbírky.

Podobně reagovala i fotbalová Sparta. „Je nám líto ztráty nevinných lidských životů. Všem rodinám, které dnešní tragická událost na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy zasáhla, vyjadřujeme upřímnou soustrast. Myslíme na vás,“ stojí na sociálních sítích fotbalové Sparty.

Na náměstí Jana Palacha dnes v Praze zasahovali u ohlášené střelby ve škole policisté i další složky integrovaného záchranného systému. Na místě zemřelo třináct lidí a dalších pětadvacet bylo zraněno. Policie budovu evakuovala, útočník, student...

Policie dnes ráno na svém účtu na síti X uvedla, že zná totožnost jedenácti z celkových čtrnácti obětí čtvrteční střelby v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) Českému rozhlasu Radiožurnálu později...

„Nedovedeme si představit, že zatímco rodiče přišli o své děti, prarodiče o své vnuky a vnučky, přátelé o své kamarády, my se radujeme ze vstřelených branek“

Po prvotních spekulacích se nakonec odložilo celé 29. kolo hokejové extraligy. Sparta avizovala, že ve světle události minulých hodin nechce hrát utkání proti Pardubicím ve vyprodané O2 areně.

„Páteční večer ve vyprodané O2 areně měl být oslavou hokeje a zábavou pro tisíce fanoušků. V tento okamžik však naše myšlenky směřují jen k rodinám a blízkým obětí. Nedovedeme si představit, že zatímco rodiče přišli o své děti, prarodiče o své vnuky a vnučky, přátelé o své kamarády, my se radujeme ze vstřelených branek a získaných bodů,“ napsala Sparta na svém webu.

Později Asociace profesionálních klubů ledního hokeje rozhodla o odložení celého kola. „S respektem a úctou k obětem i pozůstalým po dnešní střelbě na půdě Filozofické fakulty UK jsme rozhodli o odložení zítřejších utkání Tipsport extraligy. Naše rozhodnutí bylo podpořeno kluby napříč celou soutěží," uvedl ředitel APK LH Martin Loukota.

V Česku bude 23. prosince kvůli tragické střelbě den státního smutku

V Česku bude v sobotu 23. prosince k uctění památky obětí tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy den státního smutku. Státní vlajky budou spuštěny na půl žerdi. Rozhodla o tom dnes vláda na mimořádném zasedání, kterého se...

Policisté budou v ulicích s dlouhými zbraněmi. Posvítí si i na aktivitu lidí na sociálních sítích

Minimálně do 1. ledna 2024 budou v ulicích českých měst přítomny policejní hlídky s dlouhými zbraněmi. Celorepublikové opatření přijala policie na základě čtvrteční střelby v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, při které zemřelo...

Střelba ovlivnila Sportovce roku

Střelba v centru Prahy ovlivnila už včerejší vyhlášení novinářské ankety Sportovec roku, které se mělo nést ve slavnostním duchu.

Vyhlášení začalo minutou ticha, vyhlášeny byly pouze výsledky bez kulturního programu, akci nepřenášela živě Česká televize, ale na Nový rok jen odvysílá záznam a vítězná tenistka Markéta Vondroušová se akce nezúčastnila.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky střelba, sport, hokej, fotbal, extraliga, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní kluby v rámci uctění obětí masové vraždy odkládají svá utkání  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.