Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvojice Ukrajinců podezřelá z pokusu o vraždu stále uniká. Na svědomí mají nejspíš další napadení

Policisté stále pátrají po dvojici mužů, kteří jsou podezřelí z pokusu o vraždu. K incidentu mělo dojít před nedávnem v Horních Počernicích. Kriminalisté zjistili, že jen pár dní před incidentem měla dvojice fyzicky napadnout jiného muže v Počernické ulici. Policisté proto žádají veřejnost o pomoci při pátrání. Jakékoliv informace o jejich pohybu můžou svědci hlásit na tísňovou linku 158. Hledaní mohou být nebezpeční a ozbrojení.

„I přestože jsme díky zveřejnění pátrání v médiích obdrželi více než desítku poznatků, bohužel se do této chvíle nepodařilo ani jednoho z cizinců vypátrat. Z tohoto důvodu bychom opakovaně chtěli požádat veřejnost o pomoc při jejich dopadení. Prosba je současně směřována i na recepční, majitele hotelových a dalších ubytovacích zařízení. Dále kriminalisté zjistili, že hledaní mohou ubytování vyhledávat prostřednictvím sociálních sítí,“ vyzývá mluvčí policie Eva Kropáčová.

V případě, že máte jakékoliv informace o pohybu či místě, kde by se muži mohli nacházet, informace předejte operátorům tísňové linky 158. 

Loupežné přepadení v pražském metru. Cestující přišel o hotovost, kterou měl v kapse

Pražští kriminalisté pátrají po lupičovi, který na eskalátorech na nástupišti metra Smíchovské nádraží okradl jednoho z cestujících. Při celém incidentu ho zaznamenala bezpečnostní kamera. Pokud muže poznáváte, kontaktujte policisty na lince 158.

Podle policie se jedná o Ukrajince třiadvacetiletého Yaroslava Kopchuka a devětadvacetiletého Mykolu Prina. „V žádném případě se je nesnažte zadržet, mohou být ozbrojení a velmi nebezpeční,“ dodává Kropáčová.

Oba muži mají mít na svědomí nedávné napadení v Dolních Počernicích. „V průběhu napadení utrpěl pětadvacetiletý muž velmi závažné životu ohrožující poranění. V současné chvíli je ve vážném stavu hospitalizovaný v nemocnici,“ popisuje mluvčí policie.

V rámci prověřování tohoto případu kriminalisté zjistili, že hledaná dvojice se dopustila dalšího násilného trestného činu. K němu došlo pár dní před pokusem o vraždu v Počernické ulici v Praze 10. I v tomto případě došlo k fyzickému napadení na ulici jiného muže, nicméně intenzita jejich jednání naštěstí nebyla natolik závažná.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Praha, pátrání, Policie ČR, napadení, pokus o vraždu, Horní Počernice, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Igor Kvietok

Máme zde pěknou svoloč.

Úterý, 9. listopadu 2021, 18:46Odpovědět

Dvojice Ukrajinců podezřelá z pokusu o vraždu stále uniká. Na svědomí mají nejspíš další napadení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.