Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Dvojice s kradeným motocyklem si všiml policista venčící psa. Muže zadržel a předal kolegům

Neuvěřitelnou smůlu měl minulý pátek zloděj, který ukradl na Praze 4 motocykl Harley-Davidson. Muž tlačící společně s komplicem drahý stroj neunikl pozornosti policisty, který ve svém volnu venčil psa. Pohotový policista začal podezřelou dvojici sledovat. Jen díky tomu se podařilo zloděje s komplicem dopranou a motocykl vrátit majiteli.

„Vzhledem k předchozím zkušenostem si byl téměř jistý, že mužům motorka nepatří, proto je začal sledovat a zároveň zavolal na tísňovou linku 158,“ shrnula mluvčí policie Hana Křížová.

V jednu chvíli se muži zastavili a začali od motorky odcházet. Policista na nic nečekal, přiběhl k nim a představil se jim jako policista. Zároveň je vyzval, aby zůstali na místě, že je podezřívá z krádeže motocyklu.

Jeden z mužů byl zaskočený a snažil se z místa odejít, proto ho policista opětovně a velmi důrazně vyzval k tomu, aby nikam neodcházel. Tímto povelem se automaticky „aktivovala“ i fena, kterou měl s sebou. „Ta je cvičena a má složeno několik kynologických zkoušek, zejména pak obranářských. Podezřelý si tak svůj útěk velmi rychle rozmyslel a zůstal stát na místě. Během chvíle se oba i přiznali k tomu, že motorku ukradli. Vzhledem k tomu je policista na místě zadržel,“ dodala mluvčí.

Oba zkušené recidivisty si nakonec převzali policisté. Z minulosti jim byli oba známí pro svou předchozí trestnou činnost. „Za tuto krádež motorky jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Křížová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Praha, Policie ČR, zloděj, motocykl, krádež, pes, Harley-Davidson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Dvojice s kradeným motocyklem si všiml policista venčící psa. Muže zadržel a předal kolegům  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.