Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

VIDEO: Senior okrádal vrstevníky, bral jim šperky. Policie je teď chce vrátit majitelům

Pražští policisté dopadli sedmdesátiletého muže, který okrádal důvěřivé seniory. Chodil k nim jako pracovník charjty do bytů pro darované knihy a u toho je obíral o šperky. Za své činy může jít recidivista do vězení až na pět let. Policisté teď hledají další jeho možné oběti, kterým by vrátili nalezené šperky.

Zloděj řádil v Praze i ve Středočeském kraji. První případ policisté zaznamenali v Dobříši. Tam muž postával před supermarketem, vydával se za pracovníka charity a začal si povídat se staršími manželi

„Pod smyšlenou legendou o sběru starých knih na dobré účely, přesvědčil poškozené, aby mu doma připravili knihy, které již nepotřebují s tím, že si je později vyzvedne. Nadiktovali mu tak přesnou adresu svého bydliště, kam o pár hodin později falešný pracovník také dorazil,“ uvedl na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Vetřel se jim pak do bytu a posadil se v obýváku. Pochválil jim vybavení a manželé pak souhlasili s prohlídkou ostatních pokojů. V ložnici pak odlákal jejich pozornost a ukradl zlaté šperky za desítky tisíc. Pak rychle odešel, vzal knihy a odjel.

„Tento stejný muž poté s dalšími obdobnými legendami takto zaútočil v průběhu června, července a srpna, kdy další poškozené, na území Prahy 4 a 6, okradl o šperky v celkové hodnotě přes sto padesát tisíc korun,“ dodal Hrdina.

Muže se ale podařilo vypátrat a před čtyřmi dny ho zadrželi v doma v Teplicích. Vyšlo u toho najevo, že zloděj není začátečník, že majetkovou trestnou činnost ho před rokem po pěti letech pustili z vězení. 

„Při domovní prohlídce se kromě finanční hotovosti nalezlo také velké množství šperků a hodinek, u kterých se detektivové snaží najít jejich majitele. S největší pravděpodobností pocházejí z okolí Prahy a Středočeského kraje. Pokud tedy v přiloženém videu některý z nich poznáváte, volejte prosím linku 158,“ vyzval veřejnost Hrdina.

Za krádež a porušování domovní svobody hrozí muži další pět let za mřížemi. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, zloděj, senior, šperky, oběti, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Senior okrádal vrstevníky, bral jim šperky. Policie je teď chce vrátit majitelům  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.