Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Opilý muž napadl v Praze policisty, pokousal je i jeho pes. Skončili v nemocnici

Až čtyři roky ve vězení hrozí muži, který na Smíchově fyzicky napadl dva policisty. Chtěli po něm, aby si dal svého psa na vodítko, což se mu nelíbilo. Nejdřív nadával, pak se oháněl pěstmi. Pes v tom páníčka nenechal a oba policisty pokousal. Muž skončil v poutech, policisté v nemocnici, jen pes mohl domů.

Hlídka řešila koncem března u metra Anděl popíjení alkoholu na veřejnosti, když si všimla volně pobíhajícího psa. Jeden z policistů majitele upozornil, až ti ho dá na vodítko, protože v tomto místě to není dovolení. 

„Dotyčného doprovázela žena, která začala policistu slovně urážet a odmítala psa na vodítko uvázat. Muž začal být také vulgární, načež jej policista vyzval k prokázání totožnosti. Poté co však policista přistoupil k uvedené dvojici, a snažil se udržet si bezpečný odstup, jej muž napadl pěstí do obličeje,“ popsala na webu policejní mluvčí Kristýna Soukupová

Druhý policista přišel kolegovi na pomoc, to stejné měl ale v úmyslu útočníkův pes a kousnul policistu do lýtka. Kousat chtěl dál, jeho pokusy už ale vykryl. 

„Mezitím se útočník znovu pokusil pěstmi napadnout jednoho z policistů, což se mu však nepodařilo. V útoku pokračoval i jeho pes a zakousl se druhému policistovi do třísla. Hlídce přišla na pomoc i hlídka městské policie, kdy se jednomu ze strážníků podařilo odchytit uvedeného psa,“ dodala Soukupová. 

Muže spoutali a změřili mu alkohol v dechu, který dosáhl přes jeden a půl promile. Policisty ošetřili záchranáři a poté je odvezli do nemocnice. Pes zůstal v péči přítomné ženy. 

„Událost vyšetřují kriminalisté jako přečin násilí proti úřední osobě. V případě odsouzení může být muž potrestán odnětím svobody až na čtyři roky,“ uzavřela Soukupová.

Útoků na policisty zaznamenali minulý rok přes tři sta, stovku na strážníky městské policie. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, útok, pes, alkohol, trest, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Čtvrtek, 11. dubna 2024, 19:04Odpovědět

Opilý muž napadl v Praze policisty, pokousal je i jeho pes. Skončili v nemocnici  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.