Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Popíjel pivo za volantem kradeného auta. Prahou pak muž policistům ujížděl rychlostí 174 kilometrů v hodině

V divokou honičku se proměnila běžná kontrola vozu v Praze 4. Policisté si totiž všimli, že řidič za jízdy pije pivo a chtěli ho zastavit. Začal jim ujíždět, z auta v Průmyslové ulici vytáhl 174 kilometrů v hodině. Pak ale nezvládl řízení a boural. Aby toho nebylo málo, auto bylo čerstvě kradené.

Řidiče s pivem v ruce za volantem si policejní hlídka všimla v pátek 29. března před desátou večer v ulici Švehlova v Praze 4. Samozřejmě ho hned chtěli zastavit a zkontrolovat.

„Policisté řidiče předjeli a za použití výstražného zvukového a světelného znamení jej postupně naváděli na benzínovou čerpací stanici. Řidič však z ničeho nic zrychlil a začal ujíždět,“ popsala na webu policejní mluvčí Eva Kropáčová

Řidič na to šlápl, nejdřív jel rychlostí kolem 150 kilometrů za hodinu, v ulici Průmyslová mu pak naměřili 174. Kromě toho ohrožoval ostatní řidiče a několikrát přejel tramvajový pás.

Nakonec řízení nezvládl a za křižovatkou ulic Černokostelecká a nájezdem na Jižní spojku přejel obrubník dělícího pásu a narazil do zábradlí. 

„Na tomto místě jej policisté za pomoci donucovacích prostředků zadrželi. Provedenou orientační dechovou zkouškou policisté u muže naměřili více než jedno promile alkoholu v dechu a navíc zjistili, že má platný zákaz řízení.  Provedenou lustrací registrační značky se potvrdilo, že se jedná o čerstvě odcizené vozidlo ve Středočeském kraji,“ dodala Kropáčová.

Pětratřicetiletý muže je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a krádeže vozidla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, auto, alkohol, krádež, zákaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Popíjel pivo za volantem kradeného auta. Prahou pak muž policistům ujížděl rychlostí 174 kilometrů v hodině  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.