Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Cizinec si kamenem prorazil cestu do starožitnictví, ukradl šperky za čtyři a půl milionu

Muže, který se v centru Prahy pomocí velkého kamene vloupal do starožitnictví v Praze, po několika dnech pátrání odhalili pražští policisté. Cizinec tam vzal šperky za miliony a utekl do zahraničí. Chyboval ale ve chvíli, kdy se do Prahy vrátil. Detektivové ho pak zadrželi přímo na hlavním nádraží.

Starožitnictví v Platnéřské ulici cizinec vykradl v pondělí 19. února v noci. K dveřím si přinesl dva velké kameny a jeden pak prohodil skleněnými dveřmi. 

„Tam za pomocí kladiva rozbil vitrínu, ze které odcizil přes devadesát kusů zlatých šperků, mezi kterými nechyběly ani kusy s diamanty. Ihned poté i s lupem utekl neznámo kam a svým jednáním tak způsobil škodu za bezmála čtyři a půl milionu korun,“ popsal na webu mluvčí Richard Hrdina

Při pátrání po zloději zajistili kriminalisté kamerové záznamy a z nich vyšlo najevo, že se ubytoval nedaleko. Krátce po činu ale utekl do zahraničí. 

„Detektivové však už v tu dobu znali jeho totožnost, a tak zalarmovali jejich zahraniční kolegy, kteří jim ve sledování podezřelého výrazně pomohli. Po několika dnech se sledovaný muž opět vydal na cestu a kriminalisty nezmátl ani tím, že do Čech přicestoval přes tři státy,“ uvedl Hrdina.

Hned jak jednatřicetiletý muž vystoupil z vlaku na hlavním nádraží, detektivové ho zadrželi. Při výslechu se pak k činu přiznal. Při domovní prohlídce v jeho rodné zemi pak zahraniční kolegové našli část lupu. Vyšlo najevo, že kradl i v dalších evropských městech. 

Za krádež mu s ohledem na výši způsobené škody hrozí až osm let ve vězení.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vloupání, starožitnictví, zloděj, šperky, cizinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Cizinec si kamenem prorazil cestu do starožitnictví, ukradl šperky za čtyři a půl milionu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.