Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Žena uvěřila falešnému bankéři, přišla o stovky tisíc

Další obětí internetového podvodu, kde figuruje falešný bankéř, se stala pětatřicetiletá žena z Prahy. Zloději dala přístup do svého internetového bankovnictví a ten pak nakoupil elektroniku za víc než dvě stě tisíc a vybral dalších čtyřicet. Pachateli za to hrozí čtyři roky ve vězení.

Případ, kteří vyšetřují kriminalisté z 8. oddělení obecné kriminality Prahy IV, se odehrál v listopadu minulého roku podle klasického scénáře. 

„Poškozenou pětatřicetiletou ženu kontaktoval údajný bankéř, který ji informoval o ohrožení jejího účtu, doporučil ji nainstalovat novou aplikaci a vygenerovat prostřednictvím bankomatu nový přihlašovací kód do bankovnictví,“ popsala na webu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Bohužel to udělala, kód předala bankéři a tím mu zpřístupnila své účty. Z jednoho v zahraničí nakoupili značkovou elektroniku za víc než dvě stě tisíc, z druhé pak převedli skoro čtyřicet tisíc. 

„Z účtu příjemce posléze dosud neznámý muž vybral přeposlané finanční prostředky, přičemž jej při samotném výběru zachytila kamera u bankomatu,“ sdělila Kropáčová.

Právě po muži na fotografii teď policisté pátrají a žádají o pomoc i veřejnost. Pokud ho někdo pozná, může volat na linku 158.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému a nosiče informací, za což v případě odsouzení pachateli hrozí trest odnětí svobody v délce až čtyř let,“ doplnila Kropáčová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, podvod, bankéř, falešný, peníze, účet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena uvěřila falešnému bankéři, přišla o stovky tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.