Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Muž stíhaný za znásilnění na Proseku byl ve vězení za ohrožení chodců ve Stromovce

Muž stíhaný za znásilnění ženy v jejím autě na Proseku před šesti lety zfetovaný ohrožoval nebezpečnou jízdou chodce v pražském parku Stromovka, když se v kradené dodávce snažil ujet policistům. Soudy jej tehdy potrestaly vězením v délce 5,5 roku, a to za krádež, obecné ohrožení, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Incident se stal odpoledne 19. dubna 2018. Policisté sloužící u nádraží Holešovice si při hlídce všimli dodávky, která byla evidovaná jako kradená. Chtěli proto vůz zastavit a zkontrolovat, řidič ale ujel k Výstavišti a vysokou rychlostí zamířil navzdory zákazu vjezdu do Stromovky. Jeho jízdu, která dosahovala rychlosti až 90 kilometrů v hodině, ukončil kovový sloupek u výjezdu z parku. Řidič se dal na útěk a policisté ho dostihli po několika stech metrech.

Následně policisté zjistili, že muž má z dřívějška zákaz řízení a že má v těle amfetamin a metamfetamin. Přiznal se, že dodávku ukradl o dva dny dříve společně s klíčky a doklady v Ústeckém kraji. Dodal, že další odcizené auto si odstavil na Mělnicku.

Právě v Mělníku nyní policie v noci na neděli čtyřicetiletého muže zadržela kvůli čtvrtečnímu znásilnění ženy na Proseku. Obvinila ho také z loupeže, krádeže, omezování osobní svobody a z maření výkonu úředního rozhodnutí. Pachatel ženu přepadl, když čekala v autě před školou na svého syna.

Muže zadrženého v souvislosti se znásilněním na Proseku obvinili z pěti trestných činů

Muž, kterého kriminalisté o víkendu zadrželi kvůli podezření ze znásilnění ženy na Proseku, byl dnes obviněn z pěti trestných činů. Kromě zmíněného znásilnění je to také krádež, loupež, omezování osobní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí...

Donutil ji pod pohrůžkou násilí, aby si přesedla na místo spolujezdce. Poté ji odvezl na neznámé místo, kde ji znásilnil. Ženu ve voze zanechal spoutanou a polonahou. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, vězení, znásilnění, Prosek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž stíhaný za znásilnění na Proseku byl ve vězení za ohrožení chodců ve Stromovce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.