Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Kunratickém lese napadl agresor seniora. Na svědomí má i včerejší útok sekerou

, aktualizováno 26. ledna 2024, 17:45

Policisté pátrali po neznámém útočníkovi, který dnes v Kunratickém lese napadl seniora. Muž, který si šel do parku zaběhat, skončil v péči záchranářů. Do pátrání zapojila policie i vrtulník. Jak vyšlo najevo, agresor v lese napadl několik lidí a včera také na ulici zranil ženu sekerou.

Jak informovali policisté na platformě X, pátrácí akce proběhla v okolí Kunratického lesa. Právě tam si šel dnes senior zaběhat, když ho hledaný napadl. 

Zraněného muže odvezli záchranáři do nemocnice na ošetření a policisté teď útočníka hledají i pomocí vrtulníku. „Kriminalisté zjišťují další okolnosti celého případu," napsali policisté. 

„Záchranáři měli v péči přibližně 70 letého muže s otevřeným poraněním hlavy, přičemž po primárním ošetření byl pacient, při vědomí, transportován na nejbližší traumatologickou ambulanci," popsali na síti X stav napadeného záchranáři. Tou byla ta v Thomayerově nemocnici.

S tržnými ranami a pohmožděninami ho tam ošetřili na chirurgické ambulanci. Nemocnice na síti X informovala, že také podstoupí další odborná vyšetření.

Jak policie později oznámila, muže dopadla a zjistila, že má na svědomí hned několik útoků v Kunratickém lese a také včerejší napadení sekerou na ulici U Hostavického potoka. Tam zranil do hlavy ženu, která vezla kočárek. „V tuto chvíli vyhodnocujeme všechny stopy a případ je kvalifikovaný jako pokus těžkého ublížení na zdraví," oznámila policie.

Policisté pracují i s možností, že by případ mohl být propojen s vraždou, ke které ve čtvrtek došlo u Kyjského rybníka. Ten je totiž vzdušnou čarou vzdálen jen 1,3 kilometru od místa útoku sekerou. „V tuto chvíli ale není žádná přímá indicie, že by tomu tak bylo," doplnili.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Kunratický les, policie, útok, senior, zranění, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blanka Košeljová

Co mu vadilo, když soud shodil valorizaci ze stolu? Nebo si myslí, že když stařík běhá, ještě bude brát důchod delší dobu?

Pátek, 26. ledna 2024, 13:27Odpovědět

V Kunratickém lese napadl agresor seniora. Na svědomí má i včerejší útok sekerou  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.