Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž vlastnoručně přemaloval parkovací zónu, nechtěl na ulici cizí auta

Pomocí prken a barvy ve sprejích během několika minut upravil parkovací zónu z fialové na modrou obyvatel Prahy 5. Viděli ho u toho ale jeho sousedé a vše nahlásili městské policii. Prkna hlídka našla v jednom z domů, policie teď bude řešit, zda se jedná o přestupek nebo už trestný čin.

S cizími řidiči ve své ulici byl zřejmě nespokojen muž z Prahy 5, který si pořídil barvy ve sprejích a latě a přemaloval čáry placeného stání. Všiml si ho ale další místní a zavolal na linku 156.

 

Hlídka městské policie pak na místě objevila špinavou vozovku, víko od hydrantu i chodník. „Svědek jim detailně popsal nejen vzhled malíře, ale také jeho počínání. Pomocí prkna a barev ve sprejích maloval na vozovku modré čáry. Latě pak odnesl do jednoho z domů v ulici, kde je strážníci vzápětí našli,“ uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Přihlásili se ještě další dva svědci, kteří přesně věděli, o koho se jedná, byl to totiž jejich soused.

Z fialové zóny, kde mohou parkovat i jiní řidiči, než rezidenti, vyrobil modrou, kde je stání cizím dovoleno jen krátkodobě.

„Není ale možné brát do vlastních rukou ani obnovu dopravního značení. V případě, že značení na silnici, které upravuje zóny placeného stání, není dobře viditelné, je nutné se obrátit na Technickou správu komunikací,“ informovala Seifertová.

Případem se zabývá státní policie, bude řešit, zda se jedná o trestný čin či pouze přestupek.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, parkování, policie, sprej, modrá, fialová

Muž vlastnoručně přemaloval parkovací zónu, nechtěl na ulici cizí auta  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.