Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Kapsáři z ciziny číhají na oběti v ulicích Prahy. Policistům s nimi pomáhají kolegové z Rumunska

Přeplněné ulice centra Prahy během vánočních svátků nahrávají kapsářům, kteří do hlavního města za lupem často přijíždějí ze zahraničí. Pražským policistům se podařilo dopadnout několik z nich a to i s pomocí kolegů z Rumunska, kteří se na specializují právě na kapsáře.

Rumunští kriminalisté pomáhají těm pražským zkušenostmi, ale také s jazykovou bariérou. Hlídkují na nejvíc rizikových místěch hlavního města a během posledních dní zadrželi hned několik kapsářů z ciziny.

Některé dopadli hned po krádeži, další vypátrali pomocí záznamů z kamer. „V převážné většině se jedná o zkušené kriminálníky, kteří mají v minulosti s pražskou kriminálkou bohaté zkušenosti. Jednomu ze zadržených zlodějských párů skončilo správní vyhoštění teprve před dvěma měsíci, což potvrdilo již dřívější zjištění, že se jedná o jakýsi koloběh,“ popsal na webu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Zadržený zloděj byl z Česka vyhoštěn, po skončení trestu se ale vrátil a pokračoval v trestné činnosti. Mladé ženě z batohu se spolupachatelkou ukradli peněženku s doklady, hotovostí i kartami.

„Další kapsáři byli dopadeni přímo před zraky detektivů v civilu, kdy při nastupování do tramvaje se dva muži natlačili na poškozenou a prohledávali jí batoh na zádech. Ke krádeži naštěstí nedošlo, jelikož pohotová kriminalistka ihned zasáhla a oba muže zadržela,“ doplnil Hrdina. 

Poslední dvojice prohledávala batoh sedmapadesátileté ženě na Jindřišské přímo před hlídkou. Žena si naštěstí přetočila batoh, jinak mohla o přijít o víc než devadesát tisíc korun, které měla připravené na dárky. 

„Kriminalisté tento povedený pár okamžitě zadrželi a převezli je k provedení dalších procesních úkonů na policejní služebnu,“ sdělil Hrdina. Při domovní prohlídce u nich pak našli osmdesát tisíc korun. Za krádež jim hrozí až pět let ve vězení. 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kapsáři, Rumunsko, zloději, spolupráce, Praha

VIDEO: Kapsáři z ciziny číhají na oběti v ulicích Prahy. Policistům s nimi pomáhají kolegové z Rumunska  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.