Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Klánovický les znovu prohledávají policisté. Pátrání po vrahovi dospělého a dítěte pokračuje

, aktualizováno 19. prosince 2023, 14:04

Klánovický les je dnes dopoledne kvůli případu páteční dvojnásobné vraždy uzavřen, prohledává ho 250 policistů. Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského pátrají po jakékoliv stopě, která by napomohla objasnění případu. Na zákaz vstupu do lesa upozorňují policisté na příchozích cestách a informuje o něm i městská část prostřednictvím mobilního rozhlasu.

Bezpečnostně pátrací akce začala dnes v osm ráno. Kdy skončí, není jasné. Podle policie je zatím naplánovaná na několik hodin. Do pátrání byli nasazeni policisté z místních a obvodních oddělení, ze speciální pořádkové jednotky i policisté na koních a kynologové se psy.

„Les je v tuto chvíli uzavřen. Snažíme se najít jakoukoliv stopu," řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Do lesa by podle něj nyní neměl nikdo chodit, aby nenarušil účely vyšetřování.

Městská část se podle starostky Klánovic Aleny Kolovrátkové (KLIK 22) snaží policii poskytnout maximální součinnost. Doporučení dostala i základní škola, vedení městské části čelí většímu množství dotazů od veřejnosti i od novinářů.

„Vzhledem k tomu, o jak tragický čin se jedná, tak to samozřejmě atmosféru v naší městské části ovlivnilo," řekla Kolovrátková. Lidé podle ní nicméně v minulých dnech do lesa stále chodili na procházky. "Ale samozřejmě ta situace na naše občany dopadla," dodala starostka.

Případ dozoruje pražské městské státní zastupitelství. „V současné době není k dotazované věci možné sdělovat žádné další informace, neboť přípravné trestní řízení je ze zákona neveřejné. Není tedy možné popisovat obsah jednotlivých provedených či prováděných úkonů a sdělovat průběžné informace, které policejní orgán na základě provedení těchto úkonů zjistí," řekl mluvčí zastupitelství Aleš Cimbala.

„Lze však uvést, že se policejní orgán věcí nadále velmi intenzivně zabývá a provádí všechny potřebné úkony pro to, aby v rámci přípravného řízení zjistil co nejvíce informací a podrobností týkajících se skutkového děje a také osoby, která se daného jednání mohla dopustit. Pokud zjistíme informace, které bude možné s ohledem na omezení vyplývající z trestního řádu zveřejnit, budeme poté veřejnost samozřejmě informovat," doplnil mluvčí.

Policisté nalezli v Klánovickém lese dva mrtvé, dospělého a malé dítě, v pátek odpoledne poté, co svědkyně kolem třetí hodiny nahlásila, že slyšela střelbu. „Objasnění této dvojnásobné vraždy je naší prioritou. Na případu pracuje tým několika desítek těch nejzkušenějších kriminalistů, kteří byli posílení i o kolegy z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování policejního prezidia," uvedla policie na síti X v pondělí.

Doplnila, že policisté mimo jiné „obsáhle a detailně" vyhodnocují všechny zajištěné stopy, což je časově náročné.

Server Blesk.cz v pondělí napsal, že policisté mají k dispozici identikit podezřelého a mohlo by jít o cizince. Mluvčí pražské policie Jan Rybanský informace nepotvrdil.

Policie už v sobotu vyzvala motoristy, kteří projížděli v pátek mezi sedmou ráno a pátou odpoledne okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery, aby jí poskytli případné videozáznamy. „Veškeré informace k případu přijmou kolegové na telefonním čísle 731553135 nebo prostřednictvím mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz," uvedl tehdy Rybanský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, vražda, dítě, muž, Klánovice, les, pátrání

VIDEO: Klánovický les znovu prohledávají policisté. Pátrání po vrahovi dospělého a dítěte pokračuje  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.