Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Čerstvě propuštěný psychiatrický pacient napadl ženu a okradl ji. V dámských šatech a nalíčený

Případ plný bizarních okolností řešili policisté v pražské Michli. Hlídky zavolali k loupežnému přepadení, kdy útočník brutálně napadl ženu, chtěl jí vzít kabelku, ale utekl s nákupní taškou. Nakonec vyšlo najevo, že muž útočil mobilním telefonem, měl na sobě dámské šaty, byl nalíčený a ten den ráno ho pustili z psychiatrické léčebny.

K útoku došlo ve čtvrtek 16. listopadu před polednem. Žena vyšla z obchodu u zastávky Jemnická a v tu chvíli ji do hlavy několikrát udeřil neznámý útočník. V ruce měl mobil a rány rozdával takovou silou, že hned začala silně krvácet.

„Při napadení se pachatel snažil poškozené vytrhnout kabelku, kterou měla přehozenou přes ruku. Jelikož se žena bránila, z druhé ruky ji alespoň vytrhl nákupní tašku, v které měla koupené dárky pro své děti,“ uvedla na policejním webu mluvčí Eva Kropáčová. S hračkami a sladkostmi pak utekl pryč.

Celý incident pak nahlásila policie svědkyně nedalekého domu a krimě nich přijeli i záchranáři. Útočníka policistům popsala a ti ho za pár minut dopadli. Neměli to tak těžké, měl na sobě dámské oblečení a byl výrazně nalíčen. Ženu utrpěla několik tržných zranění a psychický šok, převezli ji proto do nemocnice.

„Na základě lustrace a dalšího šetření policisté zjistili, že třicetiletý zadržený muž byl v ranních hodinách propuštěn z psychiatrické léčebny, kde při propuštění odcizil zaměstnanci lékařského zařízení mobilní telefon. Právě tímto mobilním telefonem při přepadení několikrát udeřil poškozenou do hlavy,“ doplnila Kropáčová.

Útočníka převezli na služebnu, kde ho obvinili z z trestného činu loupež a krádež, za což si ve vězení může posedět až deset let. V tuto chvíli je muž ve vazbě a kriminalisté zažádali o provedení znaleckého zkoumání z oboru psychiatrie, aby zjistili, zda byl muž v době útoku příčetný a schopný ovládat své jednání.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, loupež, přepadení, útok, psychiatrie, léčebna, zranění, Michle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Tady vidíte, proč je třeba zavést opětovně trest smrti - pokud se deviant nevyléčí, je lépe ho nechat utratit....

Středa, 6. prosince 2023, 13:57Odpovědět

Libor Burian

To je neprůchodné, jsou to recidivisté a devianti mafiánů. Chtějí aby jim lidé tleskali a platili tu jejich jinakost, proto je všechno tak drahé aby bylo z čeho krást. Stačil by nejvyšší trest za vlastizradu. Nebo Mohli by se třeba honit s Brejvikem, alcaponama,luckyluciánama po tom epštajnvanštajnendrů ostrůvku. Když to šlo s Austrálii.

Středa, 6. prosince 2023, 18:22Odpovědět

Libor Burian

Na perlách v článku je znát možná inkluze nebo bujná včerejší noc. V bendostànu je nutné nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím a asi i léčebnám, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Náramky sejmout až po zjištění že recidivista se již jeví jako méně nebezpečný. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Pondělí, 27. listopadu 2023, 09:02Odpovědět

VIDEO: Čerstvě propuštěný psychiatrický pacient napadl ženu a okradl ji. V dámských šatech a nalíčený  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.