Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Muž se zákazem řízením ujížděl policistům na kradené motorce, schovat se chtěl na cizí zahradě

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky zadrželi muže, který se Prahou řítil na kradené motorce. Když před nimi ujížděl, porušoval dopravní předpisy a ohrožoval ostatní na silnici. Ze slepé ulice pokračoval po svých, policistům ale daleko neutekl.

Hlídka si podezřelého motorky všimla v neděli 29. října v Husově ulici v Praze 3 a chtěla jejího řidiče zastavit a zkontrolovat. Jakmile se za ním ale v autě otočili, začal rychle ujíždět a nereagoval na výzvy k zastavení.

„V Prokopově ulici vjel řidič do protisměru a projel křižovatku na červenou, následně v ujíždění pokračoval do ulice Jana Želivského, kde opět nerespektoval dopravní značení a projel červený světelný signál na semaforu v křižovatce a v Počernické ulici podjel pravou stranou autobus MHD,“ popsala na webu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Jel nebezpečně a a ohrožoval ostatní řidiče. Jízdu nedobrovolně ukončil ve slepé ulici, kde z motorky seskočil a utíkal. „Nejprve přeskočil přes betonovou zídku a následně vnikl na pozemek rodinného domu, kde se chtěl před policisty schovat. To se mu ale nepovedlo, jelikož měl celou dobu v zádech policistu, který ho doběhl a za užití donucovacích prostředků hrozba namířenou střelnou zbraní ho společně s kolegy z místního oddělení Žižkov zpacifikovali,“ uvedla Siřišťová.

Lustrací pak zjistili, že má vysloven zákaz řízení až do roku 2024. K tomu stroj, na kterém prchal, někdo v září ukradl v Hloubětíně. Policistům muž tvrdil, že si ho půjčil od kamaráda a netušil, že motorka s poškozeným zapalováním může být kradená. Aby toho nebylo málo, odmítl se čtyřiačtyřicetiletý muž podrobit testu na drogy.

Řidiče převezli na služebnu a za trestného činu neoprávněné užívaní cizí věci mu hrozí až dva roky ve vězení. Motorku ještě ten den předali původnímu majiteli.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, motorka, krádež, Žižkov, řidičský průkaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž se zákazem řízením ujížděl policistům na kradené motorce, schovat se chtěl na cizí zahradě  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.