Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Celníci v Sapě objevili falešné zboží za miliony. Padělají se elektronické cigarety i hračky

Pražští celníci našli během kontroly v tržnici Sapa padesát tisíc kusů zboží, které tam prodávali s logy slavných značek, výrobce byl ale někdo úplně jiný. Obrovské množství elektronických cigaret, hraček i elektroniky odvezli do celního skladu, kde vše třídili a počítali ještě druhý den.

Celníci se do libušské třžnice vydali v úterý 17. října, kontrolovali tam dodržování práv duševního vlastnictví. Že se rozhodli správně jim potvrdila návštěva jedné z provozoven, kde našli padesát tisíc kusů zboží, které se tvářilo jako značkové, ale rozhodně nebylo. 

„Jednalo se konkrétně o padělky elektronických cigaret známého výrobce ELF BAR, ale také elektroniky, hraček a dalšího zboží pro děti, jež byly neoprávněně označeny logy renomovaných světových výrobků Apple, Sony, Pokémon, Paw Patrol, L.O.L., Lego, Fortnite, Frozen a My Little Pony," popsala na webu mluvčí pražských celníků Nikola Soukalová.

Padělky, z nichž některé mohou i ohrozit zdraví spotřebitelů, celníci zabavili a odvezli do skladu. Podle Soukalové jich bylo tolik, že je třídili a počítali ještě druhý den. 

„Celková hodnota zboží vyjádřená v ceně originálních výrobků byla vyčíslena na téměř 14 milionů korun. Do kontrolní akce se postupně zapojilo minimálně dvacet celníků z několika oddělení celního úřadu," dodala Soukalová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro hlavní město Prahu

Štítky Celní úřad pro hlavního město, padělky, Sapa, elektronické, cigarety, hračky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Celníci v Sapě objevili falešné zboží za miliony. Padělají se elektronické cigarety i hračky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.