Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cizinec se sekerou vloupal do auta, ukradl navigaci i potraviny

Pražští policisté zadrželi muže, který se za pomocí sekery vloupal v Praze 9 do auta a vzal z něj nářadí, dvě navigace i potraviny. V autě, do kterého si lup nosil, se pod sedačkami skrývala jeho partnerka. Ta tvrdila, že o jeho počínání vůbec nevěděla.

Hlášení o ozbrojených osobách, kterí se snaží dostat do zaparkovaného auta v Kbelské ulici, dostali policisté v pondělí 9. října po půlnoci. Na míště uviděli dvě auta, jedno nastartované s otevřeným kufrem, druhé s rozbitými skly. 

„V momentě, kdy se k policisté k vozidlům přiblížili, začal z místa utíkat muž se sekerou v ruce. Toho policisté ihned doběhli a za užití donucovacích prostředků hrozby namířené střelné zbraně zpacifikovali,“ popsala na policejním webu mluvčí Violeta Siřišťová. Sekeru muž použil na rozbití oken vozu.

Při prohlídce druhého auta objevili ženu, která se skrývala pod sedačkami a odmítala vylézt. Zadrželi ji proto také za užití donucovacích prostředků. Do auta si muž stačil nanosit nářiadí, dvě navigace, elektroniku a potraviny.

„Svým jednáním způsobil škodu za více než sto tisíc korun. Policisté měli podezření, že se ve vozidle nacházejí drogy, proto si na místo zavolali kriminalisty, kteří ho prohledali. Uvnitř nalezli malé množství drog, které byly odeslány na expertízu,“ dodala Siřišťová. 

Na služebně si osmatřicetiletý cizinec vyslechl podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. Jeho partnerka tvrdila, že o vloupání vůbec nevěděla. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vloupání, auto, zloděj, cizinec, sekera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec se sekerou vloupal do auta, ukradl navigaci i potraviny  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.