Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policisté obvinili exšéfa IKEM Stiborka a další dva muže z vydírání

, aktualizováno 9. října 2023, 10:46

Vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinili z vydírání bývalého ředitele Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze Michala Stiborka, uvedla některá média. Spolu se Stiborkem čelí podle těchto médií obvinění také náměstek této nemocnice Jiří Malý a šéf oddělení IT v IKEM Petr Raška.

Případ se podle České televize, Seznam Zpráv a MF Dnes týká nátlaku, který údajně Stiborek spolu s Malým vyvíjeli na kardiochirurga Jana Pirka a šéfa kliniky kardiovaskulární chirurgie IKEM Ivana Netuku.

Podle mluvčí inspekce Ivany Nguyenové hrozí obviněným v případě prokázání viny až čtyřleté vězení, dvěma pak také zákazy činnosti. Obvinění z vydírání čelí dva lidé, třetí je pak stíhán kvůli neoprávněnému přístupu k počítačovému systému a porušení tajemství listin.

GIBS prověřuje a stíhá příslušníky policie, mezi obviněnými však policisté nejsou. Podle Seznam Zpráv ale měla inspekce původně podezření, že se na vyhrožování podíleli policisté. Na kontakty s nimi se podle webu odkazovali někteří z obviněných. Nguyenová uvedla, že se inspekce případem zabývá na základě usnesení Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4, které GIBS přikázalo ve věci konat prověřování a vyšetřování.

Vyšetřovatelé koncem srpna v IKEM zasahovali, získávali tam důkazy. GIBS, která vyšetřuje trestné činy policistů a dalších příslušníků bezpečnostních složek, se zabývala podezřením z nátlaku a vydírání. NCOZ zase řešila možnou manipulaci se zakázkami a korupci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto IKEM

Štítky nemocnice, IKEM, policie, obvinění, vydírání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté obvinili exšéfa IKEM Stiborka a další dva muže z vydírání  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.