Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cizinec se v Praze nechal kvůli ztracenému mobilu srazit náklaďákem. Policistům tvrdil, že ho přepadli

Ztrátu telefonu historkou o přepadení chtěl zamaskovat cizinec v Praze. Aby jeho příběh vypadal věrohodně, na Václavském náměstí vstoupil do silnice před nákladní auto a nechal ho do sebe narazit. Jeho počínání ale zachytily kamery a jeho telefon vrátil taxikář, u kterého ho zapomněl.

Na tísňovou linku volal cizinec ze zámoří v pondělí 14. srpna kolem páté ráno. Operátorovi tvrdil, že ho na Václavském náměstí přepadl neznámý člověk, udeřil ho do obličeje a ukradl mu doklady totožnosti, platební kartu a dva telefony. Pak prý utekl směrem k metru. 

Muž policistům pachatele popsal a ti po něm začali hned pátrat. 

Jenže po shlédnutí záběrů z kamer na místě vyšlo najevo, že si cizinec vše vymyslel. „Kriminalisté zjistili, že muž krátce po páté hodině ranní opustil noční klub na Václavském náměstí, prošel náměstí sem a tam a posléze se zastavil u přechodu pro chodce. V okamžiku, když uviděl, že se k přechodu blíží kamion, úmyslně vstoupil do vozovky, před přijíždějící kamion, kde nastavil hlavu na zrcátko kamionu a kam ještě nastrčil paži,“ popsala na policejním webu mluvčí Eva Kropáčová.

Zraněný pak oslovil kolemjdoucí a požádal je, ať zavolají policii. 

„Verzi o vymyšleném loupežném přepadení posléze ještě potvrdil fakt, že se tentýž den na policejní služebnu v pražských Nuslích dostavil řidič přepravní společnosti, který ve svém vozidle nalezl na podlaze mobilní telefon,“ doplnila Kropáčová. Přístroj tam podle něj nechal zákazník, kterého vezl. Policisté pak zjistili, že se jedná o telefon, který cizinec nahlásil jako ukradený. 

Věc kriminalisté odložili, cizinec se totiž během vyšetřování vrátil do své vlasti. Podle Kropáčové chtěl s policejním protolem zřejmě škodu za telefon vymáhat po své pojišťovně. 

„Od samotného oznámení na linku 158 až do zjistění, že se skutek nestal, se případem zabývalo více než deset policistů. Operační důstojník, hlídka vyslaná na místo události, výjezdová skupina, pracovníci kamerového systému, kriminalisté a další,“ uzavřela Kropáčová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, podvod, nákladní auto, Václavské náměstí, telefon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec se v Praze nechal kvůli ztracenému mobilu srazit náklaďákem. Policistům tvrdil, že ho přepadli  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.