Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Služební pes Stuart vyčenichal desítky tisíc cigaret pašovaných z Bulharska

Pražským celníkům se díky dobré práci jejich chlupatého kolegy Stuarta podařilo odhalit pašeráky cigaret. Dvojice mužů v dodávce kromě oblečení vezla i přes 45 tisíc cigaret s bulharským kolkem, limit je přitom osm set na osobu. Kdyby kuřivo provezli, na dani by stát přišel o tři sta tisíc.

Celníci prováděli ve středu 2. srpna na dálnici D běžné kontroly a k jedné si vybrali i dodávku s bulharskou registrační značkou. Seděli v ní dva Bulhaři, kteří vezli velké plátěné boxy. Zdálo se, že v nich je jen oblečení.

„Ke kontrole byl následně přivolán psovod se služebním psem Stuartem, vycvičeným na vyhledávání cigaret a tabákových výrobků. Stuartovi se na boxech něco nezdálo a okamžitě je začal svým čenichem značit,“ popsala v tiskové zprávě mluvčí Celního úřadu pro hlavní město Nikola Soukalová.

Zavazadla pak prohlédli mobilním rentgenem a v šesti z devíti z nich objevili kartony cigaret. Celkem pak celníci napočítali 45 140 kusů cigaret značek Parlament Aqua Blue 100s, Dunhill a Davidoff. Limit pro dovoz cigaret do Evropské unie je přitom osm set kusů.

„Všechny byly označené bulharskou tabákovou nálepkou a nebyl k nim předložen žádný doklad prokazující zdanění. Spolucestující se celníkům přiznal, že předmětné zboží patří jemu,“ doplnila Soukalová. Pokud by celníci cigarety nenašli, stát by přišel na daních o tři sta tisíc korun.

Podle Soukalové celníci v červenci odhalili už několik pašeráků cigaret. Ty jsou pak postoupeny policejnímu orgánu Celní správy České republiky k dalšímu řízení a po jeho skončení je likvidují v drtičce nebo ve spalovně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro hlavní město Prahu

Štítky celní úřad, cigarety, pašování, pes, Bulharsko, auto, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Služební pes Stuart vyčenichal desítky tisíc cigaret pašovaných z Bulharska  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.