Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Převaděč vezl Prahou nelegální migranty. Do auta pro sedm nacpal jedenáct lidí

Pražští policisté odhalili během běžné kontroly auto plné ilegálních imigrantů ze Sýrie. Převážel je muž, který u sebe neměl řidičák, jen povolení k pobytu. Řidiči hrozí až dva roky ve vězení, ostatní vrátili na Slovensko, odkud přijeli, a žena se dvěma dětmi musí Česko opustit.

Stříbrné mazdy si hlídka dopravní policie všimla v úterý 18. července o půl třetí ráno. „Řidič na sebe upoutal pozornost pomalou jízdou a kličkováním z pruhu do pruhu, aniž by dal znamení o změně směru jízdy,“ popsal na webu policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté se proto rozhodli auto zastavit. Při kontrole pak vyšlo najevo, že čtyřicetiletý řidič u sebe nemá řidičský průkaz. Kromě toho ve vozidle pro sedm lidí bylo kromě něj ještě dalších deset lidí včetně dvou dětí, všichni syrské národnosti. 

„Kromě řidiče, který předložil hlídce průkaz o povolení k pobytu, nikdo další u sebe cestovní doklad neměl. Vzniklo tak podezření z nelegálního překročení hranic a převaděčství,“ uvedl Rybanský. Na místo proto zavolali příslušníky cizinecké policie, ti si všechny zadržené převzali a odvezli na služebnu v Kaplanově ulici.

Muž, který seděl za volantem, je podezřelý z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice a hrozí mu až dva roky vězení. „Sedm zajištěných osob bylo vráceno zpět na území Slovenské republiky, odkud k nám přijely, žena a dvě děti musí opustit území ČR,“ doplnil Rybanský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, převaděč, imigranty, hranice, auto, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Převaděč vezl Prahou nelegální migranty. Do auta pro sedm nacpal jedenáct lidí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.