Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Muž v Praze zaútočil na druhého pepřákem, pak ho naháněl se zbraní v ruce

Pražští kriminalisté zadrželi zloděje, který v Praze 8 zaútočil na jiného muže. Nejdřív na něj nastříkal pepřový sprej, pak ho udeřil do hlavy a chtěl po něm mobil a cigarety. S zbraní v ruce od něj pak žádal hotovost, okradený ale utekl.

K incidentu došlo ve středu 5. července u vstupu do metra Invalidovna. K muži přiběhl agresor, nastříkal mu pepřový sprej do obličeje, shodil ho na zem a bouchal ho do hlavy. „Přitom mu prohledával kapsy a chtěl po něm peníze a mobilní telefon.  V momentě, kdy mu muž prohledával kapsy, kde nalezl pouze cigarety, které mu odcizil, se dal poškozený na útěk,“ popsala na webu policejní mluvčí Violeta Šiřišťová.

Útočník ho ale po sto metrech doběhl a se střelnou zbraní v ruce po něm chtěl pro změnu peníze. Utekl mu ale do obchodu s potravinami a tam už vše nahlásil strážníkům.

„Kriminalisté poškozeného vyslechli, kdy jim sdělil, že muže, který ho bez udání důvodu přepadl, znal z minulosti,“ uvedla Siřišťová. Lupiče pak vypátrali v jeho bydlišti a zadrželi. Použitou zbraň měl u sebe, byla to naštěstí jen kuličková pistole.

Na policejní služebně se dvaatřicetiletý muže k činu přiznal a byl obviněn ze spáchání trestných činů výtržnictví a loupež. Hrozí mu za to až deset let ve vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, loupež, zbraň, útok, Praha 8, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž v Praze zaútočil na druhého pepřákem, pak ho naháněl se zbraní v ruce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.