Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Na strážníky zaútočil v centru Prahy muž, opilá žena i její pes

Hned se třemi agresory se museli potýkat strážníci městské policie u Václavského náměstí. Když se snažili uklidnit vulgární hádku dvou lidí pod vlivem, napadli je postupně oba zúčastnění i jejich pes. Ten jednoho strážníka pokousal a musel kvůli karanténě do útulku.

Pozornost hlídky upoutala skupina pěti lidí, kteří v ulici Na Můstku pod vlivem alkoholu a drog rušili veřejný pořádek. Přímo před zraky strážníků se pak dva z nich začali sprostě hádat.

Když se muže a ženu snažili uklidnit, začala na ně být žena agresivní, z místa chtěla odejít a hlídka ji proto pomocí donucovacích prostředků zastavila.

„V ten okamžik se muž, se kterým se ještě před malou chvíli hádala, stal gentlemanem“a začal ji bránit. Výzvy, aby se nevměšoval do zákroku se minuly účinkem, proto hlídka muže pomocí páky svedla na zem a nasadila mu pouta,“ popsala na Facebooku situaci mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

To se ale pro změnu nelíbilo opilé a zfetované ženě, která se začala angažovat a hlídka ji musela odstrčit. V tu chvílina jednoho ze strážníků zaútočil kolem volně pobíhají pes a pokousal ho na předloktí.

Žena skončila s 2,4 promile na záchytce, její pes kvůli karanténě v trojském útulku. „Jeho majitelka nebyla schopná doložit informace o očkování a další povinné údaje. Zraněný strážník byl ošetřen v nemocnici a nyní se bude zotavovat doma,“ vysvětlila Seifertová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, pes, útok, drogy, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na strážníky zaútočil v centru Prahy muž, opilá žena i její pes  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.