Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Pražští strážníci si posvítili na taxikáře, kteří cestující obrali o tisíce

Speciální Taxi tým pražské městské policie kontroloval praktiky taxikářů v hlavním městě. Dva od zákazníků žádali peníze navíc, další jel nevědomky na pomoc kriminálníkům.

Jednoho z nepoctivých taxikářů odhalili v rámci kontrol na letišti Václava Havla. I když si jeho zahraniční cestující cestu do hotelu v Praze 8 zaplatili předem, chtěl po nich ještě tisícovku. „Pod tíhou argumentů nakonec překvapeným turistům hotovost vrátil a strážníkům rád zaplatil pokutu ve výši deset tisíc korun,“ popsala na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Další řidič si za desetiminutovou cestu z Mostecké do Jakubské ulice řekl o dva tisíce korun. Měl ale smůlu, vezl totiž zrovna zaměstnance magistrátu na kontrole. Peníze mu ale dali. „První tisícikorunu, kterou mu klienti předali, nepoctivý řidič hbitě vyměnil za stokorunovou bankovku a požadoval další peníze. Nakonec z figurantů vymámil celkem tři tisíce korun,“ uvedla Seifertová.

Strážníci ho pak zastavili, on ale tvrdil, že vlastně nikoho nevezl. Po příjezdu státní policie, ale peníze přiznal, dál se ale vymlouval, že je má z jiné práce. 

„Znovu popřel, že by před chvíli vyložil klienty, a protože nezapnul taxametr, nebylo možné z něj vytisknout informace o poslední jízdě. Na otázku, jak tedy mohl vydělat peníze, když nikoho nevezl, neodpověděl. Jen mlčel,“ napsala Seifertová.

Nakonec ale výmluvy vzdal a peníze vrátil. 

Třetí taxikář se do rukou strážníků nedostal vlastní vinou. Státní policie je požádala, ať vyhledají auto, které si zavolali pachatelé trestného činu. „Řidič taxi služby vůbec netušil, koho přepravuje,“ dodala Seifertová. 

Jak mluvčí doporučila, lidé, kteří mají podezření na nepoctivé chování taxikářů, mají co nejdřív volat na linku 156.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, policie, taxi, kontrola, peníze, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci si posvítili na taxikáře, kteří cestující obrali o tisíce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.