Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policejní pes vyčmuchal v křoví nešikovného zloděje, který chtěl vykrást dům

Na policejní linku volala žena, na jejíž pozemek se dostal zloděj, který rozbil okno jejího domu, ale jelikož ho obyvatelka domu vyrušila, rozhodl se utéct. Muže, který se chystal dům vykrást, našel o chvíli později policejní pes schovaného v křoví. Teď mu hrozí až dva roky ve vězení.

Podezřelý muž přelezl branku k rodinnému domu, vylezl pod okno, rozbil ho, ale při tom ho vyrušila žena, která v domě bydlí. Když ji muž uviděl, rychle utíkal pryč.

„Operační důstojník na místo události ihned vyslal hlídku z obvodního oddělení Beroun a navíc přizval na pomoc k vypátrání pachatele také kladenského psovoda Zdeňka s jeho čtyřnohým parťákem Carly,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Psovod i Carly se po příjezdu na místo vydali pátrat po pachateli v okolí domu a v lesním porostu u hlavní silnice. „Tam, asi 150 metrů za označením konce obce, služební pes našel a zároveň vyštěkal podezřelého ukrytého ve křoví. Posléze byla osoba zadržena a předána policistům, kteří si ji převzali k dalším potřebných úkonům,“ popsala mluvčí.

Jedenačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů, a to z krádeže ve stádiu pokusu a porušování domovní svobody. „Za to mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uzavřela mluvčí.

Případ se stal 25. března 2023 po deváté hodině večerní v Karlštejně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krádež, pátrání, pes, Berounsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní pes vyčmuchal v křoví nešikovného zloděje, který chtěl vykrást dům  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.