Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie varuje před falešnými eury. Muž za ně nakupoval na internetových bazarech

Pražští kriminalisté zadrželi muže, který za zboží, které si našel na internetových bazarech, platil falešnými eurovými bankovkami. Hrozí mu za to až osm let vězení. Policisté teď hledají další jeho možné oběti a varují, že by je použití těchto bankovek mohlo dostat do problémů v zahraničí.

Podvodník během listopadu a prosince minulého roku na internetu hledal lidi, kteří prodávali elektroniku jako počítače a mobilní telefony, a dával jim za ně falešné bankovky v hodnotě 50 a 100 eur.

„Prodávající si v ani jednom případě nevšimli, že se jedná o falzifikáty a zjistili to až následně, když už byl padělatel pryč,“ uvedl na policejním webu mluvčí Jan Daněk.

Podle policie jednadvacetiletý zadržený mohl provést desítky takových obchodů a proto hledají další možné poškozené. Je teď stíhaný pro trestné činy padělání a pozměnění peněz a podvod. Může za to jít až na osm let do vězení.

„Jestli tedy někdo v blízké minulosti prodával něco na bazaru a kupující mu platil v eurech, ať si je zkontroluje. Jestli pojme podezření, že by mohly být falešné, ať se ozve na linku 158,“ vyzval veřejnost Daněk.

Daněk upozornil, že do problémů se mohou dostat i lidé, kteří falešná eura použijí, i když nevědomky. „V některých zemích může být takové placení falešnými penězi i trestné a může hrozit i vězení,“ vysvětlil Daněk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky policie, falešné peníze, eura, podvod, internetové bazary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie varuje před falešnými eury. Muž za ně nakupoval na internetových bazarech  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.