Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze měl lákat muž děti na bonbony a psa. Pohyboval se u cukrárny a základní školy

Pražská policie řeší dvě oznámení, kdy měl neznámý muž oslovovat děti, lákat je na cukrovinky a psa a nabízet jim svezení. Pohyboval se v Praze 4 a 10, u základní školy a cukrárny.

Policii nahlásili dva případy, jeden 10. a jeden 12. října. „Pražská policie řeší dvě oznámení, kdy jedno se týká muže, který nabízí dětem různé cukrovinky, láká je na prohlídku psa a podobně. Druhé oznámení se týká situace, kdy měl starší muž oslovit nezletilou dívku, jestli nechce někam odvézt a nabízel jí bonbony. Tato situace se měla stát v ulici V rovinách v Praze 4,“ potvrdil redakci Pražské Drbny policejní mluvčí Jan Daněk.

Před chováním muže varovala rodiče žáků v interním sdělení ředitelka Základní školy Solidarita v Praze 10 Karin Marques. Muž podle ní děti oslovoval v blízkosti cukrárny Carosello a školy, nabízel jim bonbony a možnost podívat se na psa.

„Muž, který nabízel prohlídku psa tak měl činit v ulici Brigádníků v Praze 10. Obě situace prověřujeme a v lokalitách místního oddělení Podolí a Strašnice máme zvýšený výkon služby," zmínil Daněk.

Podle Daňka se nedá vyloučit možnost, že se k událostem nedošlo, s jistotou to ale bude vědět až po vyšetřování.

V tuto chvíli nemáme indicie, že by někomu hrozilo nějaké nebezpečí nicméně je na místě připomenout základní rady, které by měli rodiče svým dětem zopakovat. Děti by se neměly bavit s cizími lidmi, nebrat si od nich žádné dárky, nikam s nimi nechodit a nesedat k nim do auta,“ doplnil Daněk.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vyšetřování, děti, škola, cukrovinky, Praha, pes, základní škola, cukrárna, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze měl lákat muž děti na bonbony a psa. Pohyboval se u cukrárny a základní školy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.