Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prezident Zeman se proti koronaviru nechá naočkovat ještě v lednu

Miloš Zeman se proti koronaviru nechá naočkovat ještě ve druhé polovině ledna, a to v rámci lékařské prohlídky. Řekl to dnes po obědě s prezidentem premiér Andrej Babiš.

V Česku se proti koronaviru očkuje od konce prosince, kdy dostalo prvních 9750 dávek. Poté obdrželo dalších 19 500 vakcín, které dorazily 30. prosince.

Prezident se podle premiéra Babiše nechá naočkovat vakcínou, která bude k dipozici. V Česku se momentálně očkuje pouze vakcínou firem Pfizer BioNTech, té se musí podat dvě dávky. Přitom Zeman před časem řekl, že si počká na vakcínu, u níž se podává jedna dávka. Tu vyvíjí pouze jedna firma, ale zatím nebyla schválena.

Od února se mohou na očkování hlásit všichni, řekl Babiš

Na očkování proti covidu-19 se mohou od 15. ledna registrovat lidé nad 80 let věku. Od 1. února se pak budou moci hlásit všichni obyvatelé Česka. Očkovací termín dostanou podle různých kritérií. Hlavním bude věk, ale také zdravotní stav nebo...

Vakcínu nejdříve dostávají zdravotníci, kteří pracují na covid odděleních a také rizikoví pacienti. Premiér Babiš dnes také v CNN Prima News řekl, že od 15. ledna se budou moct k očkování registrovat také lidé nad 80 let věku a od 1. února pak všichni. Lidé při registraci na očkování budou muset uvést věk a popsat svůj zdravotní stav. Systém poté lidem přiřadí termín. Přednost budou mít ti s nemocemi, o nichž je známo, že průběh nemoci zhoršují, a to i v případě, že budou mladší než zájemci bez těchto nemocí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Twitter Jiří Ovčáček

Štítky koronavirus, očkování, vakcína, prezident, Miloš Zeman, COVID-19, Česko, Andrej Babiš, nemoc, Pfizer, BioNTech, CNN Prima News

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Zeman se proti koronaviru nechá naočkovat ještě v lednu  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.