Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Nouzový stav ještě neplatí ani den. Prymula už hrozí přitvrzením

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (ANO) dnes na tiskové konferenci po jednání vlády uvedl, že pokud 30 až 40 procent obyvatel nebude respektovat současná opatření proti šíření koronaviru, vláda asi za deset dnů bude zřejmě muset přitvrdit. Zatím podle něj není důvod uzavírat společnost, jak je tomu v Izraeli nebo v Madridu.

Během zítřka bude plán dalšího postupu probírat vládní rada pro zdravotní rizika. V pátek chce Prymula představit souhrn opatření pro jednotlivé scénáře postupu šíření epidemie.

PŘEHLED: Zákaz zpěvu je tu. Přečtěte si, co se změní v nouzovém stavu

V České republice začne od pondělí kvůli vývoji koronavirové epidemie znovu platit nouzový stav. Doprovodí jej opatření avizovaná na dva týdny, například uzavření středních škol v rizikových oblastech nebo zákaz hromadných akcí ve vnitřních...

Prymula řekl, že další opatření by ministerstvo zdravotnictví mohlo vyhlásit zhruba za deset dní a dodal, že vláda rozhodla o uvolnění 152 milionů korun na nákup vakcíny proti koronaviru. „Koupíme 3,5 milionu dávek, které vystačí pro 1,5 milionu lidí,“ pověděl Prymula. Do konce roku by do České republiky mělo dorazit jen deset procent dávek.

Látku na očkování vyvíjí několik farmaceutických společností v různých zemích. Evropská komise jedná s těmi společnostmi, které jsou ve výzkumu nejdál a dodržují standardy, které požadují Evropská unie a USA.

Foto vlada.cz

Štítky Prymula, vláda, koronavirus, přitvrzení, Praha, Roman Prymula, ANO 2011, Izrael, Madrid, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Evropská unie, Evropská komise, Česko, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarda Havlicek

@Hibner. Hloupy a lakomy Prazak ? Prymula je z Pardubic.

Středa, 7. října 2020, 12:18Odpovědět

Jarda Havlicek

Zaplatpanbuh za Prymulu. Tem co vedi co je to exponencialni krivka, tak chapou proc Prymulu chvalim. Tem co to nevedi, tak aspon reknu ze v CR zbyva posledni 150-200 luzek, kde lze zachranit pacienta s tezkym prubehem. A pozor - to se tyka treba i 30leteho astmatika. A pozor c.2: nejde jen o to mit to luzko, ale take personal, ktery umi s pristroji pracovat.

Středa, 7. října 2020, 12:07Odpovědět

Petr Hibner

Největší nebezpečí pro Česko přichází od hloupých a lakomých Pražáků. Doporučuji oplotit celé město ostnatým drátem, uzavřít všechny přístupové cesty a místo karantény nasadit časově neomezenou hladovku. Dokud jim hlad nevyléčí jejich vypatlaný mozky zasažené covidem-19. A až dorazí vakcína, Pražákům dát jako posledním, co zbyde.

Středa, 7. října 2020, 11:38Odpovědět

Dagmar Ry

Vem ho už konečně čert, gaunera!

Úterý, 6. října 2020, 15:29Odpovědět

Anna Hecova

Prymula je jako hitler v tomtom státě má každý člověk svobodu

Úterý, 6. října 2020, 07:18Odpovědět

Radek Teichmann

Nesouhlasím z Prymulou. Jde o zastrašování a omezování osobní svobody.

Pondělí, 5. října 2020, 23:45Odpovědět

Chip Dale

Bože to je magor ovečky bečte hezky at ma tenhle dement radost neznam nikoho kdo ma nebo mel tenhle slavny vir je to podvod stoleti a Prymula zmrd tisicileti

Pondělí, 5. října 2020, 22:59Odpovědět

David Spunt

Nechápu. Od března jsem nepotkal nikoho kdo by mi potvrdil že měl COVID-19 nebo že nikoho zná. Jezdím po celém česku a do dneška nic. Už nemám pocit že je to podvod ale už tomu věřím. Je to tak jak to uvedla Kanada COVID-19 je nejvedci podvod století. SARS existuje ale naposled se v Česku výskyt v roce 1912 13. Od té doby ne. Je to byznisu s rouška a a omezování svobody lidi. Už nejsme Česká republika ale půlnoční království. COVID-19 mají jen lidé kteří jsou na hlavní straně seznamu. Zvláštní je ze se jedna vždy o nikoho z vyšších míst a ne běžného občana. Chsete svobodu tak bojujte a přestaňte věřit vládě. Hrozí další karanténa. Víte co to znamená? Bude konec. Postavte se vládě a dejte ji na je o vás nesouhlas a chtějte pravdu a ne lež. Jak samý v dítě roušky nic neřeší ani rozestupy naopak. Můj názor je to PODVOD NA LIDI.

Pondělí, 5. října 2020, 20:17Odpovědět

Jan Šimána

Tak naposledy ... Paní (slečno) Adamovská, že Vám není stydno. taky Vám nebude pořád 30-

Pondělí, 5. října 2020, 19:49Odpovědět

Petr Hibner

Držte huby sráči. Víte o tom hovno, jenom serete národ. Až se nakazíte, tak nelezte do nemocnic. Chcípněte!!!!!! Bude od vás alespoň pokoj.

Pondělí, 5. října 2020, 19:46Odpovědět

Michal Mertl

Prymula absolutní populista rochnící se v zákazech, šíření paniky atd. Je to šílenost co si tenhle člověk dovoluje. Další obrovská chyba Babiše tohohle zkorumpovaného člověka na místo dosadit.Tenhle člověk jediné co potřebuje jsou vysoká čísla a spousta mrtvých, pak hraje svoji válku.

Pondělí, 5. října 2020, 19:41Odpovědět

Petr Chejn

Idiotko Soňo a přestala si hulit po tom covidu ??!!

Pondělí, 5. října 2020, 19:32Odpovědět

Jitka Pekná

Jitka Pekná - pokud onemocníte tak vám opravdu deset dní stači nebude.... a je hezké když na konci karantény otestují Vašeho manžela a on je, světe div se pozitivní, i když má proti vám příznaky mírnější... Takže po téměř měsíci izolace můžeme říci, že se cítíme relativně dobře (očekávám, že chuť se také postupně vrátí, s čichem to taky není úplně dobré, ale s tím se dá fungovat.) A věřte, že jeden nakažený pošle klidně celou menší firmu do karantény. Ale zrychlení na hygienických stanicích by to chtělo - já měla test dělaný 11.9 a teprve 15.9. moje lékařka výsledek vytelefonovala, hygiena mě nekontaktovala vůbec, celá firma, kde pracuji šla dobrovolně do karantény, i bez jejího nařízení a moje kontakty jsem kontaktovala sama... Takže si to přeberte. A pokud se necítíte dobře a máte nějaký příznak volejte svému praktikovi, ale hlavně zůstaň opravdu doma a nevystrkujte ani hlavu.

Pondělí, 5. října 2020, 19:15Odpovědět

Pavel NH

Sono, vy idiotko, jen chci byt stejne miloucky, jako vy... nenapadlo vas, ze vase huleni je klic pro ten covid? Ze nebyt huleni a znicenych plic, tak jste mela klid? Kazdy kdo to opravdu schytal, tak ma nejaky drobounky problem... ze huli, zere, ma curkovku, vysoky tlak. To neni nahoda. A uz nehulite? Nebo si nechate slehnout ockovani a jedete dal? Jen ze vam to vydrzi tak 6 mesicu a muzete to chytit znova. Takze co, zmenite zivot, nebo budete ostatnim nadavat do idiotu...

Pondělí, 5. října 2020, 18:57Odpovědět

Eva Wendlerova

To neznamená že nejste znovu pozitivní, další mutací. Mě umřel švagr, tak že asi vím o čem píšu. Z řeky hranice ostatní země vůči nám. Jinak já při chřipce měla dva týdny čtyřicítky, tak že vím, že mi bylo úplně jedno co se děje, protože léky na teploty nesmím.

Pondělí, 5. října 2020, 18:52Odpovědět

Jaroslav Brijar

prymula je jenom jeden z dalších neschopných politiků této země jakých tu jsou stovky možná tisíce-nikdo z nich nepřizná že zemřou dříve nebo později tísíce lidí i přes naše kvalitní zdravotnictví

Pondělí, 5. října 2020, 18:46Odpovědět

Jaroslav Vlk

Žijeme zde ve strachu. Nesouhlasím s panem Prymulou..

Pondělí, 5. října 2020, 18:34Odpovědět

František Košulič

Mě by zajímalo ve vší slušnosti kdy bude p. Prymula fungovat jako ministr zdravotnictví a ne jako vymítač ďábla. Do tohoto roku bylo zdravotnictví plné problémů a najednou jakoby byl jen jeden. Nic jiného nás už netrápí ???

Pondělí, 5. října 2020, 18:19Odpovědět

Soňa Vránová

Byla jsem a nepřeji to nikomu. Vzhledem k tomu , že jsem kuřák, tak jsem si zobla opravdu moct.Loučila,jsem se se svoou, rodinou. Vysekala jsem se z toho díky zdravotníkům. Jedno je jisté. Covid fakt neí chřipečka.

Pondělí, 5. října 2020, 18:18Odpovědět

Eva Wendlerova

Soňo a vi jste pozitivní nebo ne?

Pondělí, 5. října 2020, 18:13Odpovědět

Nouzový stav ještě neplatí ani den. Prymula už hrozí přitvrzením  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.