Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

VIDEO: Žena skočila z Výtoňského mostu do Vltavy, život jí zachránili strážníci

Strážníci z Poříčního útvaru zachránili ženu, která skočila do Vltavy z železničního mostu pod Vyšehradem. Naštěstí ji viděl kolemjdoucí a vše nahlásil městské policii. Ta byla na místě za tři minuty a ženu, která rychle ztratila síly, vylovila. Už ale nedýchala, museli proto přistoupit k masáži srdce.

Žena do vody skočila v pondělí 21. října po jedné odpoledne. Vše ale viděl muž na břehu a hned volal městskou policii. Ve Vltavě se žena snažila plavat, proti silnému proudu ale neměla šanci.

„Z Císařské louky proto okamžitě vyplula se zapnutým majákem služební loď strážníků. Vůdce vedlejšího plavidla je nasměroval k místu, kde na vodní hladině ležel jen záchranný kruh, ale žádná osoba nebyla vidět. Když se strážníci s lodí přiblížili, spatřili osobu ležící na hladině obličejem dolů,“ popsala na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová

Jeden z posádky z ní skočil a společně s kolegy ji vytáhli na palubu. Začali s masáží srdce, defibrilátor totiž výboj nedoporučil. S masáží pak pomáhal policista, který na loď skočil z přívozu. 

„V okamžiku předání záchranářům byly vitální funkce 31leté ženy obnoveny. Tu si pak do své péče převzala záchranná služba,“ dodala Seifertová.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Městské policie hlavního města Prahy

Štítky městská policie, záchrana, poříční útvar, žena, Vltava, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena skočila z Výtoňského mostu do Vltavy, život jí zachránili strážníci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.