Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Česku je 464 lidí s potvrzeným koronavirem. V Praze jich je 167, nejvíc z republiky

Česko má 464 potvrzených případů nákazy koronavirem. V úterý přibylo 81 nakažených. Vyléčeni zůstávají tři lidé. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví. Testů bylo dosud provedeno přes 7600. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes na twitteru uvedl, že do testování je zapojeno 36 laboratoří a testuje se víc lidí. V úterý bylo podle dat vyšetřeno 1362 lidí, což je o 128 více než v pondělí.

V úterý k 18:00 bylo potvrzených případů nákazy 434, do půlnoci z úterý na středu jich tedy přibylo 30. Nejvíce nakažených je stále v Praze (167), následuje Středočeský a Olomoucký kraj. Nejméně případů je v Libereckém kraji, kde testy dosud prokázaly nákazu u čtyř lidí.

V Česku se nákaza koronavirem poprvé prokázala 1. března. Kvůli šíření koronaviru platí v republice nouzový stav, výrazné omezení volného pohybu lidí i většiny aktivit. Situaci bude vláda znovu řešit dnes i ve čtvrtek.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, pacienti, počty, Praha, Česko, COVID-19, infekční onemocnění, Adam Vojtěch, ANO 2011, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Twitter, Středočeský kraj, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Česku je 464 lidí s potvrzeným koronavirem. V Praze jich je 167, nejvíc z republiky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.