Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli koronaviru zavřou školy. Stát ode dneška zakáže také akce nad 100 účastníků

Koronavirus si v Česku vyžádal další mimořádná opatření. Po dnešním jednání ministerstvo zdravotnictví s účinností od úterní šesté hodiny večerní zakazuje kulturní a sportovní akce nad sto osob, zavírají se od středy také všechny základní, střední a vyšší odborné školy. Informaci potvrdil premiér Andrej Babiš.

Zákaz se týká divadelních, hudebních, filmových a dalších představení, stejně tak sportovních či náboženských akcí, a to veřejných i soukromých s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob. Opatření bude platit do odvolání. Zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci či soudů.

Česko má zatím 40 lidí nakažených novým typem koronaviru, oznámil dnes ráno na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Přes noc přibyly další dva případy, oba mají vazbu na severní Itálii.

Policisté na vybraných deseti hraničních přechodech na jihu a západě země zkontrolovali za uplynulých 24 hodin 35 834 vozidel, přičemž 65 aut odstavili s podezřením na koronavirus.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky koronavirus, Andrej Babiš, Adam Vojtěch, COVID-19, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, ANO 2011, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli koronaviru zavřou školy. Stát ode dneška zakáže také akce nad 100 účastníků  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.