Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž zkolaboval na zastávce a nechal tam tašku s malým pokladem. Vrátili mu ji strážníci

Hodně smolný den měl starší muž v Praze 6. Nejdřív se mu udělalo nevolno na autobusové zastávce a poté, co ho odvezli záchranáří do nemocnice, zůstala tam jedna z jeho tašek. V té měl skoro šest set tisíc v hotovosti, šperky, hodinky i drobnou elektroniku. Zapomenutou tašku naštěstí jako první našli strážníci městské policii a po krátkém pátrání ji majiteli předali.

Na zastávku Nádraží Podbaba se hlídka městské policii původně vydala jen prověřit hlášení o starším muži, který se tam podle oznamovatele potácel a vypadal zmateně. Měl mít u sebe tři velké tašky. 

„Po muži nebylo ani vidu, ani slechu, ale na další zastávce hlídka našla velkou sportovní tašku. Po jejím otevření čekalo strážníky překvapení, v tašce bylo na první pohled velké množství peněz a několik peněženek,“ sdělila na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Hlídce bylo jasné, že věci nejsou kradené, podle Seifertové spíš vypadalo, jako by si někdo odnášel všechen majetek.

Dohromady měl v korunách i eurech skoro šest se tisíc korun. Kromě toho do ní muž sbalil také šperky, léky na bolest kloubů, hodinky, drobnou elektroniku, slovníky, kožené peněženky a plastovou svítilnu.

Strážníci v ní také našli kopii občanky, podle které měl bydliště mimo Prahu. „Strážníci proto začali pátrat sami. Telefonáty na Policii ČR, do krajského města, sourozencům. A nakonec byl majitel tašky na světě,“ popsala Seifertová.

Vysvětlil, že ho po kolapsu odvezli záchranáři do nemocnice a jednu ze svých tašek při nástupu do sanitky zapomněl na zastávce. Druhý den ji od hlídky dostal zpět.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, kolaps, muž, peníze, zavazadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zkolaboval na zastávce a nechal tam tašku s malým pokladem. Vrátili mu ji strážníci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.