Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Polonahý muž zkolaboval v pražském parku. Zmrzlé oblečení z něj museli odříznout

Strážníci a záchranáři bojovali o život muže, kterého kolemjdoucí objevila v odlehlé části Prahy 13. Byl od pasu dolů nahý, promrzlý a nekomunikoval. Aby mohli strážníci použít defibrilátor, museli na něm kompletně zmrzlé oblečení rozřezat.

Muže v bezvědomí v areálu bývalé vápenky v Praze 13 si všimla, žena, která si tam šla v pátek 19. ledna ráno zaběhat. Vše nahlásila na linku 156 a hlídka pak na místě našla muže, který byl od pasu dolů nahý, byl silně podchlazený a nekomunikoval. Sice dýchal, jeho tep byl ale sotva znatelný.

„Jinak ale neměl na těle žádná viditelná zranění. Strážníci ho zabalili do izotermické fólie, aby zamezili dalšímu úniku tepla a kontaktovali záchrannou službu. Jeho stav se ale náhle zhoršil, nebylo možné nahmatat tep, zornice nereagovaly a nebylo možné ani ověřit, zda dýchá, proto se ho strážníci rozhodli připojit na defibrilátor,“ popsala na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Nejdřív z něj ale museli dostat zbytek oblečení, což bylo náročné, textil byl totiž úplně zmrzlý. Jeden ze strážníků proto vrstvy rozřezal nožem.

Přístroj ale ale výboj nedoporučil, srdce proto nepřímo muži masírovali ručně. Strážníci se u něj střídali, než přijeli záchranáři. Kvůli velké vzdálenosti a stavu pacienta na místo dorazil i vrtulní, který muže bez totožnosti přepravil do nemocnice.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, záchranáři

VIDEO: Polonahý muž zkolaboval v pražském parku. Zmrzlé oblečení z něj museli odříznout  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.