Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič srazil na přechodu ženu s kočárkem, dítě vážně zranil

, aktualizováno 16. ledna 2024, 13:54

Při dopravní nehodě v Holešovicích dnes řidič osobního auta na přechodu pro chodce zranil ženu a dítě, které vezla v kočárku. Zezadu do něj měla narazit dodávka, která nedobrzdila. Dítě s vážným zraněním hlavy záchranáři uvedli do umělého spánku a oba pak převezli do nemocnice.

K nehodě podle informací webu Technické správy komunikací došlo před dvanáctou hodinou na ulici Veletržní mezi křižovatkami ulic Janovského a Schnirchova. 

„Dodávka zastavila pred přechodem pro chodce, osobní auto nedobrzdilo a narazilo do uvedené dodávky, která narazila do kočáru s matkou na přechodu," uvedl na Facebooku starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha sobě). Podle svědků to ale bylo naopak, dodávka narazila do osobního auta.

Jak na platformě X informovala mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová, na místo nehody vyslali záchranáři posádku s lékařem, inspektora a dvě sanitky.

„Dítě utrpělo vážný úraz hlavy, museli jsme jej uvést do umělého spánku, zajistit dýchací cesty. Zena byla při vědomí a má uraz hlavy. Oba byli převezeni do zdravotnického zařízení,“ napsala Poštová

„V reakci na to požádáme o omezení rychlosti v tomto úseku na 30 km/h a o měření rychlosti, aby toto omezení bylo respektováno. Zraněným samozřejmě nabízíme pomoc městské části," dodal Čižinský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, žena, dítě, Holešovice, kočárek, zranění, záchranáři

Řidič srazil na přechodu ženu s kočárkem, dítě vážně zranil  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.