Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Potraviny na podlaze, navrstvená špína i plíseň. Hygienici rozdali v pražských restauracích pokuty za sto šedesát tisíc

Pražští hygienici během listopadu zkontrolovali přes dvě stě podniků, které nabízejí stravování, a rozdali v nich pokuty za 163 tisíc korun. I když většina z provozoven prošla bez problémů, na odporné nálezy v několika z nich kontroloři jen tak nezapomenou.

Z celkem 209 navštívených provozoven dostalo pokutu 25 z nich. „Mezi vůbec nejotřesnější listopadové poznatky pražských hygieniků však patří znečištěné chladící zásuvky pracovního stolu pro skladování potravin v kuchyni a špína v přípravně potravin,“ popsala Hygienická stanice hlavního města v tiskové zprávě.

Seznam všech kontrolovaných provozoven najdete zde.

Dále objevili plesnivé těsnění v lednici, popraskané kachličky na podlaze se zašlou špínou, znečištěnou a dlouho nemytou stěnu za sporákem a potraviny skladované přímo na zemi.

Kromě náhodných kontrol řešili hygienici i dvanáct podezření na otravu jídlem. Zjistili, že v sedmi případech měli zákazníci pravdu a jejich zdravotní obtíže způsobil právě pokrm z restaurace.

Nedostatky v provozní hygieně a technickém stavu podniků mohou Pražské hygienické stanici zákazníci také hlásit, na základě takových podnětů prohlédli 22 provozoven.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hygienická stanice hlavního města

Štítky Hygienická stanice hlavního města, kontrola, pokuty, špína, restaurace

Potraviny na podlaze, navrstvená špína i plíseň. Hygienici rozdali v pražských restauracích pokuty za sto šedesát tisíc  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.