Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Myší trus, špinavé mrazáky, zanedbaný úklid. Kuchyň pražské hospody zavřela inspekce

Pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce po kontrole v Hospůdce u Bobra v Horních Počernicích raději nechali zavřít celou její kuchyň. Našli myší bobky ve skladech potravin, v kuchyni za sporákem a stolem i za lednicemi. V těch pak objevili námrazu a špatně skladované jídlo.

Inspektoři se do hospody vydali v pátek 30. června a v zázemí našli spoušť. Myší trus byl ve skladu potravin, v regálech s potravinami, za lednicemi a v kuchyni pod sporákem a pracovním stolem. Provozovna totiž vůbec nebyla zajištěna proti vniku hlodavců.

K tomu byla na podlaze špína a mastnota, za stolem zapadané poklice, příbory i jídlo. V mrazáku se pak vrstvila námraza, ve špíně tam nevhodně skladovali potraviny a jídla. 

Ve výčtu přestupků na webu Potraviny na pranýři je také znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní a výrazně zanedbaný úklid. 

Inspektoři proto přistoupili ke krajnímu řešení a zázemí nechali zavřít. „S ohledem na zanedbané hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz užívání prostor vztahující se na kuchyni, sklad potravin a provozní chodbu,“ uvedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce na svém Facebooku. 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní potravinářská a zemědělská inspekce

Štítky Státní potravinářská a zemědělská inspekce, kontrola, hospoda, Horní Počernice, myši, špína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Určitě si tam hosté pochutnávali na dobrém jídle, stačilo by si přečíst recenze. Nebyla tam taky nějaká celebrita na propagaci restaurace?

Úterý, 4. července 2023, 11:03Odpovědět

Myší trus, špinavé mrazáky, zanedbaný úklid. Kuchyň pražské hospody zavřela inspekce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.